Pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă

( 5 out of 5 )
Loading...
  • 500 gYield
  • -5 pServings+
  • 15 mPrep Time
  • 0 mCook Time
  • 15 mReady In
Print Recipe

 

Pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă

 

Azi facem un Pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă  O gustare sănătoasă, cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor.

Pate de pastrav afumat

Pentru zilele toride de vară în care nu dorim să facem căldură in Bucătărie, ori ca o gustare înainte de a servi un preparat cald sau ca parte dintr-un bufet, vă recomand un pate de păstrăv afumat cu lămâie, o gustare ușoară și rapidă, dar și sățioasă. Se face in numai 15 minute și este atât de bun încât și cei mai mofturoși meseni se vor bucura de savoarea păstrăvului servit sub o altă formă.
Alături de celelalte elemente clasice păstrăvul se va transforma intr-o cremă fină și delicată și ușor tartinabilă, reușind să fie chiar și pe placul celor care nu prea sunt prieteni cu peștele. Îl puteți servi alături de o pâine turcească din făina integrală.

Deasemeni puteți încerca și pate de ton cu capere si masline, rețeta aici.

Sau pate de ton cu fasole, lamaie si oregano, rețeta aici.

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem pate de păstrăv afumat cu lămâie?


Ingrediente:

  • 300 g păstrăv afumat
  • 150 g cremă de brânză
  • 50 g iaurt grecesc
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 legătura de mărar tocată mărunt
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 20 ml cognac
  • Sare și pier după gust

Mod de preparare pas cu pas:

Se curăță păstrăvul de piele și de oase și îl zdrobim cu furculița. Adăugăm treptat crema de brânză, iaurtul grecesc amestecând cu un tel sau cu mixerul pana obținem o crema omogenă, iar la final, mărarul și ceapa roșie. Asta a fost tot 🙂

Pate de pastrav afumat

Mai simplu de atât, mai gustos și mai rapid, nu cred că se poate! Iar alături de o pâine turcească coaptă în tigaie. Dar acum vă las să pregătiți minunata rețetă și va urez poftă bună!

Pate de pastrav afumat

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide