Tiramisu cu afine și căpșuni, un desert rapid fără coacere
Un desert răcoritor de vară, dar binevenit și în mijlocul iernii ori cu diferite ocazii. Din pișcoturi, cremă de mascarpone și fructe proaspete veți face un desert excelent care va fi apreciat atât de cei mici, dar și de cei mari!
Este atât de versatil încât se poate face și cu zmeură, ananas sau fructele care preferate de dumneavoastră.
Spre deosebire de tiramisu clasic, nu conține ouă și cafea, motiv pentru care este ideal pentru cei mici, dar și pentru cei care nu consumă sau nu le place gustul cafelei.
Pișcoturile dulci în combinație cu sucul de portocale ușor acrișor și crema de mascarpone sunt combinația perfectă a unui desert reușit.
Alte rețete cu cremă de mascarpone încercate și apreciate de cititori:
Tiramisu clasic, fara frișcă, rețetă italienească
Tort de ciocolată cu zmeură și mascarpone, rețeta aici:
Cum se face tiramisu cu afine și căpșuni, un desert rapid și fără coacere
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem mascarponele într-un castron și cu ajutorul unui robot de bucătărie îl mixăm adăugând jumătate din zahărul pudră, jumătate din smântâna pentru frișcă, batem din nou până la omogenizare și apoi restul de zahăr și smântână, continuăm să batem până obținem o cremă fină și lucioasă(cam 1 minut)
Înmuiem jumătate din pișcoturi în sucul de portocale și facem primul strat, ungem cu jumătate din crema de mascarpone.
Punem căpșuni tăiate felii pe toată suprafața.
Venim cu al doilea rând de pișcoturi înmuiate în suc de portocale și crema de mascarpone rămasă. Punem restul de căpșuni deasupra, intercalând cu afinele. Decorăm cu frunze de mentă și dăm la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi.
Simplu, rapid, răcoritor și gustos. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!