Cheesecake fără coacere cu blat de cocos și migdale, topping de dulceață de soc

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Cheesecake fără coacere cu blat de cocos și migdale, topping de dulceață de soc

Sunt multe lucruri în viața asta, care mă fac fericit, însă când vine vorba de dulciuri, fericirea dă pe dinafară 😂😂😂

De fiecare dată, când încropesc câte ceva dulce, abia am răbdare să stea la frigider sau după caz să se răcească. Așa a fost și de data aceasta, când abia turnat în formă, nu am reușit put și simplu să mă abțin să treacă timpul de stat la frigider și repede am tăiat 1,2,3 felii pe care le-am devorat cât ai zice cheesecake 😂.

Inițial am vrut să fac niște batoane cu cocos și migdale, însă deschizând frigiderul am dat peste crema de brânză care urma să o folosesc pentru cu totul altceva. Dar pare-se că nu îmi pare rău deloc de schimbarea de planuri.

Ce a ieșit și cum se prepară veți vedea pe parcursul citirii rețetei, însă vă avertizez că e musai să mergeți la cumpărături.

Alte rețete de cheesecake, încercate și apreciate de cititori:

Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni, fără coacere, reteta aici 

Ingrediente pentru cheesecake fără coacere cu blat de cocos, migdale și topping de dulceață de soc

Pentru blat:

  • 100 g cocos fulgi
  • 150 g fulgi de migdale
  • 100 g miere
  • 150 g dulceață de caise mai groasă
  • 150 g unt de cocos
  • 100 g merișoare tocate grosier

Pentru crema de brânză:

  • 400 g unt gras minim 82% grăsime
  • 900 g de brânză Philadelphia
  • 200 g zahăr pudră
  • 500 g dulceață după preferințe, eu am folosit de florinde soc

Mod de preparare:

Punem toate ingredientele într-un robot de Bucătărie, mai puțin merișoarele.

Pulsăm de câteva ori, atât cât să se omogenizeze compoziția. Adăugăm merișoarele tocate grosier și amestecăm. Dacă compoziția este prea tare mai putem adauga 1-2 linguri de dulceață, atât cât să o putem nivela. Mare atenție, nu trebuie să fie moale și ușor manevrabilă.

Punem compoziția astfel obținută într-o formă rotundă o distribuim uniform și presăm ușor compoziția. O dăm la rece.

Într-un castron vom pune untul, crema de brânză și zahărul pudră. Cu ajutorul unui robot de Bucătărie batem crema până se omogenizează și lasă ușoare valuri la suprafață.

Turnăm compoziția astfel obținută peste blatul de cocos și o dăm din nou la rece pentru jumătate de oră.

Punem dulceața deasupra cremei de brânză și lăsăm la frigider până a doua zi, asta în cazul în care aveți suficientă răbdare. Eu nu am avut :)))

Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și pogtă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tava: diametru de 26 cm.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password