Prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat
Ingredinete pentru prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat
Pentru blat:
Pentru cremă:
Mod de preparare prăjitură cu afine și cremă de brânză cu lapte condensat
Pentru blat:
Punem ouăle într-un robot de bucătărie cu un praf de sare și le batem până la suprafața vasului, lasă urme ușoare.
Adăugăm treptat zahărul și batem până se topește și obținem o spumă consistentă.
Încorporăm untul topit, dar nu fierbinte, cam așa ar trebui să arate.
Inglobăm făina și praful de copt cu mișcări ușoare, de sus în jos. Turnăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem 20-22 de minute la 180 de grade.
După ce s-a copt o dăm la răcit, tăiem blatul în 4 părți egale după cum vă place, pe lung, pe lat, sau efectiv în cruce, așa cum am făcut și eu. Curățam pojghița care se face deasupra.
Pentru cremă:
Într-un bol amestecăm crema de brânză cu laptele condensat.
Încorporăm treptat crema de brânză în unt, care trebuie sa fie neaparat la temperatura camerei și batem până obținem o cremă fermă. Nu vă așteptați să obtineți o cremă tare și densă, ea trebuie să fie fină și lejeră. Mare atenție, nu bateți prea mult că rișcați să se taie.
Ungem fiecare bucată de blat cu dulceața de afine, lăsând un centimetru pe fiecare margine. Punem pe fiecare bucată de blat câte un sfert din crema de brânză. Dăm la rece pentru minim 2 ore.
Scoatem de la frigider, decupăm marginile, tăiem și servim la temperatura camerei, asta în caz că mai aveți răbdare.
Spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavă 35/45 cm