Budincă de croissante cu merisoare și migdale

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -6p Servings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Budincă de croissante cu merisoare și migdale

Budincă de croissante cu merisoare și migdale

Am tot văzut budincă de pâine, de cozonac de te miri ce, însă parcă niciuna nu mi-a atras atenția ca aceasta de croissante.

Ai nevoie de câteva ingrediente și nu, nu e obligatoriu să folosești exact aceleași ingrediente, poți liniștit să îți pui imaginația și gustul potrivit plăcerilor tale și vei obține o fabuloasă budincă.

Ca și timp de pregătire aș putea spune că nu este mai mult de o oră și poate fi servit la orice oră a zilei sau chiar la vreo petrecere.

Haideți să consultăm lista ingredientelor și modul de preparare, după care să ne desfătăm în voie!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Budincă de croissante cu merisoare și migdale


Ingrediente:

  • 7-8 croissante simple sau cu ciocolată/vanilie (350-400 g)
  • 70 g merișoare dar puteți folosi stafide, caise confiate, etc.
  • 400 ml smântână cu minim 32% grăsime
  • 300-350 ml lapte gras
  • 100-150 g zahăr tos, în funcție de gust
  • 3 ouă întregi
  • 3 gălbenușuri
  • 30 g unt pentru uns tava sau puteți folosi o hârtie de copt ca și mine
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară macinată(Opțional)
  • Zahăr pudră pentru pudrat
  • 30 g fulgi de migdale

Mod de preparare:

Pentru început vom tăia bucăți croissantele si le vom da deoparte. Ar fi ideal ca acestea să fie vechi măcar de vreo 2-3 zile, dar nu este nici un fel de problemă dacă sunt proaspete.

Într-un castron vom pune ouăle împreună cu gălbenușurile, zahărul, laptele, smântâna și extractul de vanilie. Le batem bine, până se omogenizează.

Punem croissantele într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt, adăugăm merișoarele.

Turnăm compoziția de ouă peste croissante. Vom vedea că se vor ridica la suprafață, dar cu ajutorul unei linguri le vom presa ușor, astfel încât să absoarbă parte din cantitatea de lichid.

Presărăm fulgii de migdale și punem tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.

Scoatem de la cuptor, presărăm zahăr pudră și servim cald, dar merge de minune și rece.

Tips & variations

  • Dimensiune tava 30/30 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password