Prăjitură cu ciocolată, duo mousse de caise și ciocolată albă cu mascarpone

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Prăjitură cu ciocolată, duo mousse de caise și ciocolată albă cu mascarpone

 

Deși până deunăzi aveam atât de mari emoții când venea vorba de mouse-uri pentru prăjituri, astăzi datorită repetiției le fac aproape după ochi și nu mai am nici un fel de teamă penttu faptul că voi da greș.

Așa a fost și provocarea de azi, stăteam cu niște caise în frigider de câteva zile și ma tot gândeam la ce as putea face cu ele. Azi mi-am zis că e musai să încerc să fac altceva decât prăjituri, tarte, dulceață sau mai știu eu ce.

Gustul este unic, ușor acrișor datorită caiselor, ciocolata albă cu dulceața ei venind perfect în completarea gustului și aromei.

M-am apucat de treabă iar ce a ieșit puteți vedea și dumneavoastră în cele ce urmează, mai întâi consultăm lista completă a ingredientelor, apoi modul de preparare este descris pas cu pas astfel încât nimeni să nu dea greș.

Alte rețete de prăjituri cu mousse-uri de fructe sau ciocolată albă și neagră, cu sau fără zahăr:

Prăjitură cu brânză, mousse de ciocolată neagră și zmeură, reteta aici sau click pe fotografie.

Prăjitură cu mousse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată, rețeta aici sau click pe fotografie.

Prăjitură cu brânză, mousse de ciocolată neagră și zmeură, reteta aici sau click pe fotografie.

Ingrediente pentru blat:

  • 4 ouă
  • Un praf de sare
  • 125 g zahăr tos
  • 80 g făină albă
  • 40 g cacao de bună calitate
  • 60 ml ulei de floarea soarelui

Ingrediente pentru mousse-ul de caise:

  • 400 g caise fără sâmburi
  • 300 g iaurt grecesc cu minim 10% grăsime
  • 100 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 1 linguriță cu vârf de amidon
  • 3 + 3 linguri de apă rece
  • 200 g frișcă din smântână de lapte de vacă
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente pentru mousse-ul de ciocolată albă:

  • 200 g frișcă din smântână de lapte de vacă
  • 100 g ciocolată albă de bună calitate
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră

Pentru decor:

  • Caise, afine, mentă pentru decor

Mod de preparare pentru blat este exact la ca totul Kinder Pingui și îl găsiți aici, doar ca va trebui copt într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt, iar timpul de coacere este de 12-13 minute.

Lăsăm să se răcească după care tăiem blatul pe lung sau pe lat, după preferințe.

Mod de preparare pentru mousse-ul de caise:

Dizolvăm gelatina în 3 linguri de apa rece și o dăm deoparte.

Punem caisele fără sâmburi cu zahărul la fiert până se înmoaie și se reduc consistent.

Dizolvăm amidonul în 3 linguri de apă rece.

Turnăm amidonul dizolvat peste caise și amestecăm energic, fierbem 20-30 de secunde pentru a se desface amidonul și să obținem o consistență destul de legată a caiselor.

Adăugăm iaurtul grecesc și cu ajutorul unui blender vertical sau a unui robot de bucătărie mixăm bine compoziția de caise, astfel încât să obținem un piure fin.

Punem gelatina la topit într-o oală pe foc mic, iar când e topită o turnăm peste piureul de caise, omogenizăm și o dăm la frigider, amestecând în ea la fiecare 5 minute, până ajunge la consistența unui piure și suficient de rece, încât să putem adăuga frișca bătută peste.

Batem frișca cu un robot de Bucătărie până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și mai batem câteva secunde și o adăugăm în piureul de caise în 3 tranșe, amestecând după fiecare tranșă.

Punem o bucată de blat, iar dacă avem un inel îl punem împrejurul blatului și turnăm mousse-ul de caise, nivelăm și venim cu celălalt blat, apăsăm ușor și dăm la rece.

Mod de preparare pentru mousse-ul de ciocolată albă cu mascarpone:

Punem 100 ml de frișcă la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care amestecăm energic până obținem o compoziție fină și omogenă. Dăm deoparte.

Mascarponele trebuie neaparat să fie la temperatura camerei.

Turnăm ciocolata călduță peste mascarpone și omogenizăm compoziția cu mișcări ușoare, atât cât să fie omogenă.

Batem frișca cu un robot de Bucătărie până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și mai batem câteva secunde. Încorporăm frișca în 3 tranșe amestecând ușor după fiecare tranșă, amestecând ușor, până la omogenizare.

Turnăm mousse-ul de mascarpone peste al doilea blat, nivelăm și dăm la rece pentru minim 3 ore.

Ornăm cu fructe proaspete și mentă sau putem turna o glazură oglindă de ciocolată neagră, rețetă pe care o găsiți aici.

Spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 30/40 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password