Ciulama de pui cu ciuperci, rețetă simplă și rapidă
Pentru a face acest fel de mâncare nu ai nevoie decât de câteva ingredinete simple și 10 minute timp la dispoziție să faci acest fel de mâncare.
Pot spune că prima dată când am gătit acest fel de mâncare a fost cu mulți ani în urmă, iar la acea vreme, era cu totul altfel, dar având în vedere evoluția bucătăriei, varietatea de ingrediente și timpul tot mai puțin de petrecut în bucătărie, vin în întâmpinarea dumneavoastră cu o rețetă rapidă, dar și foarte gustoasă în același timp.
Sos fin și cremos, carne fragedă și ciuperci aromate, ciulamaua de pui este un preparat ideal pentru un prânz rapid sau o cină, foarte ușor combinându-se cu o mămăliguță, past, un cartof natur sau chiar un orez simplu.
Ingredinete:
Mod de preparare pentru ciulama de pui cu ciuperci, rețetă simplă și rapidă
Se taie fâșii pieptul de pui, se condimentează cu sare și piper, se dă prin făină, astfel încât să se înfăineze bine.
Tăiem ciupercile fâșii mai grosuțe.
Încingem o tigaie în care punem uleiul, pieptul de pui dat prin făină și ciupercile, sotăm la foc mare până carnea se rumenește și ciupercile se înmoaie.
Adăugăm usturoiul și mai călim la foc mic pentru un minut, după care adăugăm smântâna, pătrunjelul.
Punem ardeiul gras copt și zeama de lămâie. Fierbem până obținem un sos cremos, 1-2 minute.
Servim cu o mămăliguță, ca și în cazul meu sau alături de un cartof natur, orez sau chiar paste. Spor la treabă și poftă bună!