Dulceață de prune cu nuci
Papilele gustative cu siguranță vor fi încântate de aceasta dulceață de prune cu sâmburi de nucă! Merge de minune alături de o brânză maturată, la o plăcintă, o ruladă, prajitură sau efectiv unsa direct pe o pâine cu unt.
Am descoperit aceasta rețetă de curând și vreau să vă spun ca sunt foarte încântat de această combinație, încât la anul voi face o porție dublă, dacă nu triplă.
Pentru mine pot spune că magiunul este cea mai bună dulceață de prune pe care am făcut-o dar îmi place în egală măsură și aceasta.
Conținutul de zahăr este destul de mic, așa că pe lângă faptul că este gustoasă este și foarte sănătoasă, zahărul putând fi foarte bine înlocuit cu mierea. Rămâneți alături penttu lista ingredinetelor și modul de preparare și veți obține o delicioasă dulceață de prune.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie cuburi prunele, se pun într-un castron alături de zahăr, zeama de lămâie și se amestecă ușor din când în când până se topește zahărul. Le lăsăm așa până a doua zi.
Strecurăm prunele și sucul obținut îl punem la fiert cu extractul de vanilie și îl lăsăm până se reduce la jumătate cantitatea de lichid.
Adăugăm prunele, nucile tocate și mai fierbem până obținem consistența dulceții.
Turnăm în borcane sterilizate, învelim în prosoape și lăsăm să se răcească treptat.
Simplu, rapid, dar cu un gust fenomenal!