Rețeta acestui blat umed de ciocolată de post e atât de simplă, încât ai nevoie de câteva ingrediente accesibile pe care le vei găsi și la magazinul de la colțul blocului, 2 castroane, o tavă de copt și un cuptor! După cum puteți vedea și în fotografii este atât de uniform, cu bule mici și dese, perfect aș putea spune!
Consistența ciocolatoasă și aromă imabatbilă de ciocolată, poate fi utilizat pentru cele mai reușite torturi! Dacă este făcut în tavă poate fi folosit la prăjituri cu diferite umpluturi și va fi apreciat de toți cei care îl vor degusta. Eu când am tăiat umflătura, vă spun sincer că nici nu am clipit până nu am terminat-o.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem toate ingredinetele uscate (făină, cacao, bicarbonat de sodiu) într-un castron și le amestecăm.
Într-o crăticioară punem 70 de ml de lapte din cantitatea totală și îl punem la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.
Într-un alt castron punem restul de 300 de ml de lapte, zahărul, mierea, uleiul, praful de sare și extractul de vanilie, omogenizăm până se topește zahărul.
Adăugăm compoziția de ciocolată în castronul cu ingredinetele umede și omogenizăm după care încorporăm și ingredientele uscate.
Amestecăm bine și turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem aproximativ 50 de minute sau până trece testul scobitorii.
După ce îl scoatem din cuptor îl lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, după care poate fi tăiat.
Simplu, rapid și cu un gust fenomenal. Vă urez spor la treabă și poftă bună!
Diametru tavă de copt: 22 cm.