Blat umed de post, ciocolatos, fin și aerat

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -1 blatServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Blat umed de post ciocolatos, fin și aerat


O rețetă de blat umed de post ciocolatos foarte ușor de făcut și cu reușită garantată.

Rețeta acestui blat umed de ciocolată de post e atât de simplă, încât ai nevoie de câteva ingrediente accesibile pe care le vei găsi și la magazinul de la colțul blocului, 2 castroane, o tavă de copt și un cuptor! După cum puteți vedea și în fotografii este atât de uniform, cu bule mici și dese, perfect aș putea spune!

Consistența ciocolatoasă și aromă imabatbilă de ciocolată, poate fi utilizat pentru cele mai reușite torturi! Dacă este făcut în tavă poate fi folosit la prăjituri cu diferite umpluturi și va fi apreciat de toți cei care îl vor degusta. Eu când am tăiat umflătura, vă spun sincer că nici nu am clipit până nu am terminat-o.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci un Blat umed de post, ciocolatos, fin și aerat

Ingrediente pentru blat:

  • 250 g făină albă
  • 40 g cacao
  • 7 g bicarbonat de sodiu
  • 370 ml lapte de soia/cocos/migdale
  • 80 g ciocolată cu minim 70% cacao fără lapte
  • 60 ml ulei vegetal
  • 150 g zahăr tos
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Un praf de sare
  • 50 g miere de albine

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem toate ingredinetele uscate (făină, cacao, bicarbonat de sodiu) într-un castron și le amestecăm.

Într-o crăticioară punem 70 de ml de lapte din cantitatea totală și îl punem la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

Într-un alt castron punem restul de 300 de ml de lapte, zahărul, mierea, uleiul, praful de sare și extractul de vanilie, omogenizăm până se topește zahărul.

Adăugăm compoziția de ciocolată în castronul cu ingredinetele umede și omogenizăm după care încorporăm și ingredientele uscate.

Amestecăm bine și turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coacem aproximativ 50 de minute sau până trece testul scobitorii.

După ce îl scoatem din cuptor îl lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care îl scoatem pe un grătar și îl lăsăm să se răcească bine, după care poate fi tăiat.

Simplu, rapid și cu un gust fenomenal. Vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Diametru tavă de copt: 22 cm.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password