Prăjitură fină cu ananas și cocos – Rețetă de post
Că e postul Crăciunului sau al Paștelui ori pur și simplu ești vegan, acest desert este minunea care mi-a schimbat percepția vis-a-vis de combinațiile de ananas cu cocos. Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna fiecăruia, puteți obține un desert excelent! Poate fi făcut sub formă de tort cu l-am făcut și eu sau pur și simplu într-o tavă, dreptunghiulară ori pătrată.
Nu necesită nici un fel de atenție, singura rugăminte e de a respecta cantitățile și modul de preparare, nu există cremă care să se taie, nu se lasă la copt, pur și simplu se face rapid și cu o rață de succes de 100%.
Ingredientele după cum am spus sunt simple și mai mult ca sigur se vor regăsi în cămara fiecăruia dintre dumneavoastră, iar dacă nu, la magazinul de la colțul blocului cu siguranță!
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare și veți obține cel mai bun desert de post cu cocos și ananas!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Ungem o tavă rotundă cu ulei și o tapetăm cu zahăr (din cantitatea totală de 200 de grame). O dăm deoparte.
Într-un castron amestecăm făina cu nuca de cocos, praful de copt și bicarbonatul.
O conservă de ananas cu tot cu suc o punem într-un robot de Bucătărie și o mixăm până obținem un piure.
Adăugăm la piureul de ananas sarea, diferența de zahăr și uleiul. Amestecăm până se topește zahărul.
Încorporăm ingredientele uscate în compoziția de ananas și omogenizăm pentru a nu rămâne nici o fărâma din ingredientele uscate.
În tava tapetată cu zahăr punem circular feliile de ananas peste care turnăm aluatul.
Dăm la cuptor 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor și o mai lăsăm 10 minute după care o răsturnăm pe un platou.
Simplu, rapid și cu un gust fenomenal! Dar cum să vă mai rețin când simt că deja v-am făcut poftă! Așadar, spor la treabă și poftă bună!
Diametru tavă de copt 24 cm