Aluat fraged cu untură

( 0 out of 5 )
Loading...
Aluat fraged cu untură
  • -Aluat pentru 2 foiServings+
  • 15 mPrep Time
  • 0 mCook Time
  • 15 mReady In
Print Recipe

Aluat fraged cu untură

Bun găsit! Acest aluat fraged cu untură, este atât de bun și de versatil, încât este aluatul pe care îl folosesc pentru mai toate plăcintele, o rețetă simplă și ușor de făcut.

Aluat fraged cu untură

Necesită doar să respecți pașii cu strictețe și să nu frămânți prea mult, pentru a nu dezvolta glutenul, nu de alta, dar nu va mai fi fraged, ci se va întări.

Așadar din numai câteva ingrediente veți face un aluat care se va topi în gură. Eu l-am folosit pentru plăcinta cu mere, Pasteira Napoletana și multe altele.

Rămâneți alături pentru lista ingredinetelor, dar și modul de preparare și cu siguranță îl veți folosi la multe plăcinte, tarte, sărățele, colțunași și multe altele.

Aluat fraged cu untură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți în secțiunea desert click aici sau click pe fotografie.

Aluat de Clătite - Cel mai simplu și rapid aluat

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem un aluat fraged cu untură perfect?

Ingrediente pentru aluat:

  • 480 g făină albă tip 000
  • 270 g untură de porc
  • 200 g zahăr tos
  • 3 gălbenușuri
  • 90-100 ml apă rece
  • Un praf de sare

Mod de preparare pentru aluat:

Într-un castron vom pune făina, sarea, zaharul și untura. Le frământăm bine până obținem o compoziție nisipoasă.

Punem untura

Adăugăm gălbenușurile, aproape toată apa, mai lăsăm 2-3 linguri deoparte și frământăm rapid aluatul. Restul de apă o folosul doar dacă este nevoie, va trebui să obținem celui fraged, dar ușor elastic.

Adăugăm apa și galbenusurile

Îl punem într-o folie și îl dăm la frigider pentru minim o oră. În cazul în care doriți să îl folosiți pentru tarte sărate sau sărățele, nu trebuie decât să eliminați zahărul din compoziție și să adăugați o jumătate de linguriță de sare în plus.

Aluat fraged cu untură

Cantitatea este suficientă pentru 2 foi de plăcintă pentru tava mare a cuptorului de 42/32 cm.

Foi fragede de plăcintă

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide