Abonează-te la canalul de Youtube

Aluat pentru ecler și choux a la creme

( 4 din 5 )
Se încarcă...
  • 10 mPreparare
  • 30 mGătire
  • 40 mGata în
Printează rețeta

Aluat pentru ecler și choux a la creme

Întotdeauna am fost fascinat de acest aluat, cum crește văzând cu ochii. Acest aluat pentru ecler și choux a la creme, este relativ simplu, trebuie doar respectată rețeta și modul de preparare și vei obține niște coji bine coapte și voluminoase chiar dacă pui un pic de aluat. Dintr-o asemenea porție vei face 40 de choux sau 15-18 eclere, în funcție de cum dozezi aluatul. Se pot umple cu creme dulci sau sărate, totul ține de imaginație și gust.
Eu am făcut Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte, merișoare și glasate cu ciocolată, o minunăție, iar rețeta o găsești aici:

Ingrediente aluat pentru ecler și choux a la creme:

120 ml lapte
120 ml apă
80 g unt
Un praf de sare
120 g făină
4 ouă medii

Mod de preparare aluat pentru ecler și choux a la creme:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, amestecând energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe.

Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu. Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.

Turnăm în sac cu formă rotundă, fără model și facem mici aveline cu diametru de 2,5-3 cm sau șiruri lungi de 10 cm, iar distanța între ele sa fie de minim 5 cm, pentru că atunci când vor crește să nu se lipească.

Coacem 15 minute la 200 de grade și încă 12 minute la 180 de grade.

Simplu, rapid și cojile foarte versatile. Spor l-am treabă!

Comments (2)

  • Violeta

    Buna, spune-mi cum masori 120 ml?este cam greu.

    • chefnicu

      Cu un pahar gradat 🙂

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});