Fără doar și poate aș putea spune aceste Bezele simple de casă e desertul cu multe amintiri din copilărie. Timp de 8 ani cât am făcut școala generală tanti Lenuța era zilnic cu bezele de vânzare în fața școlii, așa că vă pot spune că am mâncat până la refuz.
Crocante și ușor de pregătit, pot fi consumate si cu o cremă de ciocolată ori ca decor pentru torturi si prăjituri. Din doar 5 ingrediente simple și ieftine cu un proces tehnologic simplu si la îndemâna tuturor le puteți face si dumneavoastră acasă. Tot ceea ce trebuie e să respectați cu sfințenie pașii si să vă înarmați cu răbdare pentru că ai de stat aproximativ 2 ore la cuptor plus timpul de răcire.
Ingrediente
200 g zahăr tos
200 g albuș de ou
Un praf de sare
160 g zahăr pudră
40 g amidon de porumb
Mod de preparare
Preîncălzim cuptorul la 80 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tavi de cuptor cu hârtie de copt.
Cernem zahărul pudră împreună cu amidonul într-un castron și dăm deoparte.
Într-un castron bine spălat și degresat punem albușurile împreună cu sarea și mixăm până se formează o spumă lejeră asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până se topește complet zahărul iar spuma este lucioasă și fermă.
Încorporăm treptat amestecul de zaharul pudră cu amidonul amestecând ușor și cu mișcări largi de sus în jos.
Putem să le colorăm folosind coloranți alimentari sub formă de gel. Eu am împărțit compoziția în 3 părți. Una am lăsat-o așa, iar celelalte 2 le-am colorat cu roșu și portocaliu.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm aveline sub diferite forme si dimensiuni în tăvile tapetate cu hârtie de copt.
Dăm la cuptor si coacem pentru 120-130 de minute. Le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt după care le putem consuma.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.