Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun cu gust dulce acrișor datorită lămâiei, sunt niște fursecuri tare drăguțe și aspectuoase care efectiv se topesc in gură,
Biscuiții cu lămâie glazurați cu bezea reprezintă o adevărată încântare pentru iubitorii de deserturi fine și răcoritoare. Cu o textură crocantă și fragedă, baza biscuiților este delicat aromată cu coajă și suc proaspăt de lămâie, oferind o notă ușor acrișoară, perfect echilibrată.
Glazura din bezea aerată, îmbogățită cu suc de lămâie, adaugă un strat cremos și lucios, care se topește în gură. Perfecți pentru un răsfăț de după-amiază sau pentru a însoți o ceașcă de ceai, acești biscuiți îmbină prospețimea citricelor cu dulceața fină a bezelei.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru bezea și decor:
Mod de preparare pentru biscuiți:
Pentru început punem intr-un castron zahărul, gălbenușurile, extractul de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de Bucătărie sau cu un tel batem compoziția până se spumează ușor. Putem folosi zahăr pudră, dar măcinat în casă, pentru că cel din cumpărat indiferent de firmă sau brand, zahărul pudră conține amidon.
După ce am mixat bine compoziția de gălbenușuri adăugăm sucul și coaja de lămâie și mixăm până se topește complet zahărul și obținem consistența unei creme.
Adăugăm untul și omogenizăm.
Separat într-un alt castron cernem ingredientele uscate și le omogenizam.
Adăugăm amestecul de făină și amestecăm cu o spatulă până la încorporarea totală a făinii. Fiind un aluat fraged, nu dorim să activăm glutenul din făină.
Aluatul trebuie sa fie compact și nelipicios, dar ușor de manevrat cu spatulă. Punem aluatul intr-o folie alimentara, învelim bine aluatul și îl dăm pentru minim 1 oră la frigider.
După ce a trecut timpul de stat la frigider, scoatem aluatul și îl punem pe o blatul de lucru tapetat cu făină și il lăsăm sa se odihnească pentru 10-15 minute și bineînțeles pentru modelarea cu ușurintă. Mare atenție nu punem foarte multă făină pe blatul de lucru, pentru că va încorpora prea multă și nu vor mai fi la fel de fragede.
Întindem aluatul la 0,5 cm grosime și îl tăiem cu o forma rotundă cu diametrul de 7-8 cm. Aluatul ce ne rămâne îl facem din nou o bilă și continuăm până se termină cu el. Mărimea rămâne la alegerea noastră si de aici si numărul de porții.
Formele obținute le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la 2 cm distanțată una față de cealaltă și le coacem aproximativ 10 minute la 180 de grade, până devin aurii pe fund. Mare atenție se coc foarte repede, existând riscul să se rumenească prea tare.
După ce s-au copt le lăsam sa se răcească în tăvile în care s-au copt apoi îi transferăm pe un grătar.
Mod de preparare pentru bezeaua cu lămâie:
În timp ce biscuiții stau la cuptor ne ocupăm de bezea, nu o s-o folosim pe toată, dar e musai să o facem pentru că se va pierde mult pe poșuri și castroane.
Punem zahărul, albușurile, sucul de lămâie și praful de sare într-un castron potrivit pentru Bain marie
și mixam până ajunge la temperatura de 60 de grade.
Scoatem câte 3 linguri de bezea în 3 castronele și le colorăm cu verde, roșu și galben. Le omogenizăm și le dăm deoparte.
Si când ești îndrăgostit mai uiți să faci câte o poză 🤣🤣🤣
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă distribuim bezeaua rămasă deasupra, o nivelăm cu grijă și ii mai băgăm la cuptor cu ușa întredeschisă la 70 de grade pentru 30 de minute.
Scoatem biscuiții din cuptor și îi lăsăm să se răcească complet.
Decorăm cu cele trei tipuri de bezea colorate și presărăm bombonele deasupra. A doua zi sunt perfecți dar pe noi nu ne-a deranjat nici pe departe faptul că bezeaua încă nu e uscată.
Îi aranjăm frumos pe un platou și servim alături de un ceai sau ca atare la desert. Cu siguranță oaspeții dumneavoastră vor fi încântați!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.