Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

( 5 out of 5 )
Loading...
Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun
  • -30 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun cu gust dulce acrișor datorită lămâiei, sunt niște fursecuri tare drăguțe și aspectuoase care efectiv se topesc in gură,

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Biscuiții cu lămâie glazurați cu bezea reprezintă o adevărată încântare pentru iubitorii de deserturi fine și răcoritoare. Cu o textură crocantă și fragedă, baza biscuiților este delicat aromată cu coajă și suc proaspăt de lămâie, oferind o notă ușor acrișoară, perfect echilibrată.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Glazura din bezea aerată, îmbogățită cu suc de lămâie, adaugă un strat cremos și lucios, care se topește în gură. Perfecți pentru un răsfăț de după-amiază sau pentru a însoți o ceașcă de ceai, acești biscuiți îmbină prospețimea citricelor cu dulceața fină a bezelei.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Cum facem Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Ingrediente pentru aluat: 

  • 250 g făină albă
  • 300 g amidon alimentar
  • 3 gălbenușuri
  • 60 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 150 g zahăr tos
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță Extract de vanilie
  • Coaja de la o lămâie netratată

Ingrediente pentru bezea și decor:

  • 3 albușuri
  • 400 g zahăr tos
  • 60 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 1 linguriță extract de lămâie
  • 1 linguriță de colorant roșu
  • 1 linguriță de colorant verde
  • 1 linguriță de colorant galben
  • bombonele colorate

Mod de preparare pentru biscuiți: 

Pentru început punem intr-un castron zahărul, gălbenușurile, extractul de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de Bucătărie sau cu un tel batem compoziția până se spumează ușor. Putem folosi zahăr pudră, dar măcinat în casă, pentru că cel din cumpărat indiferent de firmă sau brand, zahărul pudră conține amidon.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

După ce am mixat bine compoziția de gălbenușuri adăugăm sucul și coaja de lămâie și mixăm până se topește complet zahărul și  obținem consistența unei creme.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Adăugăm untul și omogenizăm.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun
Separat într-un alt castron cernem ingredientele uscate și le omogenizam.

AEEF7B87-2374-47FE-BDF8-388157D33E07.jpeg

Adăugăm amestecul de făină și amestecăm cu o spatulă până la încorporarea totală a făinii. Fiind un aluat fraged, nu dorim să activăm glutenul din făină.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Aluatul trebuie sa fie compact și nelipicios, dar ușor de manevrat cu spatulă. Punem aluatul intr-o folie alimentara, învelim bine aluatul și îl dăm pentru minim 1 oră la frigider.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

După ce a trecut timpul de stat la frigider, scoatem aluatul și îl punem pe o blatul de lucru tapetat cu făină și il lăsăm sa se odihnească pentru 10-15 minute și bineînțeles pentru modelarea cu ușurintă. Mare atenție nu punem foarte multă făină pe blatul de lucru, pentru că va încorpora prea multă și nu vor mai fi la fel de fragede.
Întindem aluatul la 0,5 cm grosime și îl tăiem cu o forma rotundă cu diametrul de 7-8 cm. Aluatul ce ne rămâne îl facem din nou o bilă și continuăm până se termină cu el. Mărimea rămâne la alegerea noastră si de aici si numărul de porții.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Formele obținute le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la 2 cm distanțată una față de cealaltă și le coacem aproximativ 10 minute la 180 de grade, până devin aurii pe fund. Mare atenție se coc foarte repede, existând riscul să se rumenească prea tare.

După ce s-au copt le lăsam sa se răcească în tăvile în care s-au copt apoi îi transferăm pe un grătar.

Mod de preparare pentru bezeaua cu lămâie:

În timp ce biscuiții stau la cuptor ne ocupăm de bezea, nu o s-o folosim pe toată, dar e musai să o facem pentru că se va pierde mult pe poșuri și castroane.

Punem zahărul, albușurile, sucul de lămâie și praful de sare într-un castron potrivit pentru Bain marie

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

și mixam până ajunge la temperatura de 60 de grade.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Scoatem câte 3 linguri de bezea în 3 castronele și le colorăm cu verde, roșu și galben. Le omogenizăm și le dăm deoparte.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Si când ești îndrăgostit mai uiți să faci câte o poză 🤣🤣🤣

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă distribuim bezeaua rămasă deasupra, o nivelăm cu grijă și ii mai băgăm la cuptor cu ușa întredeschisă la 70 de grade pentru 30 de minute.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Scoatem biscuiții din cuptor și îi lăsăm să se răcească complet.

Decorăm cu cele trei tipuri de bezea colorate și presărăm bombonele deasupra. A doua zi sunt perfecți dar pe noi nu ne-a deranjat nici pe departe faptul că bezeaua încă nu e uscată.

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Îi aranjăm frumos pe un platou și servim alături de un ceai sau ca atare la desert. Cu siguranță oaspeții dumneavoastră vor fi încântați!

Biscuiți cu lămâie glazurați de Crăciun

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password