Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

( 0 out of 5 )
Loading...
  • -12 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

Și de post și fără gluten acești biscuiți cu ovăz și banane fără gluten sunt perfecți pentru un desert rapid și fără prea multe bătăi de cap.

Cum am avut acasă niște banane foarte bune coapte si nimeni nu le mai mănâncă după ce se coc și se înnegresc la coajă, iaca o fost musai să fac ceva cu ele, ca îmi pare tare rău să le arunc.

Și cum combinația de de banane cu ovăz și ciocolată este preferata mea la micul dejun când fac porridge musai să pun în el ciocolată, banane și puțină scorțișoară.

Așa că puteți vedea și dumneavoastră ce a ieșit iar la gust va trebui să mă credeți pe cuvânt până la proba contrarie. În cele ce urmează, veți regăsi lista ingredientelor dar și modul de preparare detaliat pas cu pas

Cum facem Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

Ingrediente:

  • 3 banane bine coapte
  • 150 g zahăr tos
  • 50 ml ulei de cocos
  • 50 g nucă tocată grosier dar puteți folosi ce semințe doriți
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 200 g fulgi de ovăz zdrobiți
  • 5 g praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță sare
  • 50 g ciocolată vegană dropsuri  mici sau tocată grosier

Pentru deasupra :

  • 30 g ciocolată vegană dropsuri sau tocată topoing

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 17@ de grade Celsius.

Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un castron punem ingredientele uscate: fulgii de ovăz, praful de copt, scorțișoara și le amestecăm. Dăm deoparte.

Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

În alt castron încăpător punem bananele cu zahărul, extractul de vanilie și sarea pe care le batem bine cu ajutorul unui robot de bucătărie până se topește complet zahărul iar bananele sunt pisate bine.

Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

Încorporăm uleiul de cocos topit și omogenizăm.

Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

Peste compoziția lichidă adăugăm cea de fulgi de ovăz și cele 50 g ciocolată dropsuri. Amestecăm bine cu o spatulă și dăm deoparte. Lăsăm la odihnit pentru 10 minute.

Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

Cu ajutorul unui clește de înghețată sau cu o lingură împărțim compoziția în 12 părți egale și le  punem pe tava mare de cuptor, eu nu am calculat bine distanțele și am pus 9, dar nu e nici un fel de problemă dacă le puneți mai apropiate ca nu cresc și nici nu se lățesc foarte tare. Dăm formă rotundă de 8-10 mm grosime și presărăm ciocolata deasupra.

Biscuiți cu ovăz și banane fără gluten

Băgăm tava în cuptor pentru 12-13 minute sau până se rumenesc frumos. Spor la treabă și poftă bună!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password