Bomboane de sticlă cu cocos – Bala Baiana

( 5 out of 5 )
Loading...
Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana
  • -20 bucServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Bomboane de sticlă cu cocos – Bala Baiana

Bomboane de sticlă cu cocos – Bala Baiana sunt un deliciu tradițional brazilian, apreciat pentru combinația perfectă dintre textura crocantă a zahărului caramelizat și aroma delicată a nucii de cocos. Aceste bomboane translucide, cu un luciu atrăgător, sunt preparate prin caramelizarea zahărului până devine clar și crocant, apoi umplute cu o cremă de cocos cu lapte condensat.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Fiecare bomboană oferă o experiență unică: inițial, crusta tare se sparge sub dinți, eliberând treptat dulceața naturală și aroma bogată a cocosului. Gustul lor este echilibrat, îmbinând perfect dulceața intensă a caramelului cu prospețimea nucii de cocos, ceea ce le face irezistibile pentru iubitorii de deserturi tropicale.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Cu un aspect elegant și un gust memorabil, „Bala Baiana” sunt nu doar o simplă bomboană, ci o mică bijuterie dulce, perfectă pentru a fi savurată oricând ai poftă de ceva special.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Cum facem Bomboane de sticlă – Bala Baiana

Ingrediente:

  • 400 g lapte condensat îndulcit
  • 100 g cocos răzuit
  • 40 g unt cu 80% grăsime
  • 250 g zahăr tos

Mod de preparare:

Într-o tigaie antiaderenta punem laptele condensat, cocosul și untul. Le omogenizăm bine și pornim focul pe minim spre mediu amestecând încontinuu.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Când compoziția se leagă precum se vede în fotografie și stă bine adunată la un loc, oprim focul.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Turnăm compoziția într-o folie de prospețime și o dăm la rece pentru două ore.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Împărțim compoziția în 20 de părți egale și dăm forma filelor. Dăm din nou la rece.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Într-o crăticioară îngustă punem zahărul la fiert cu 3 linguri de apă și fierbem fără să amestecăm în el până se caramelizează si prinde culoarea chihlimbarului.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Scoatem bilele de la frigider și le înțepăm pe rând în mijloc cu câte o scobitoare. Trecem rapid prin caramel, scurgem bine și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Repetăm operațiunea și de fiecare dată când am pus-o pe a doua pe hârtie, prin răsucire scoatem scobitoarea afară din prima.

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

NOTĂ: Inițial am lăsat scobitorile cu gândul să le scot la final dar se prinde caramelul de ele și nu funcționează treaba. Așa că musai când ați pus-o pe a doua, scoateți scobitoarea din prima.

Le lăsăm să se răcească apoi sunt gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!

Bomboane de sticlă cu cocos - Bala Baiana

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password