Abonează-te la canalul de Youtube

Brownie cu banane și merișoare, cicolatos la interior și crocant la exterior

( 0 din 5 )
Se încarcă...
  • 16 pPorții
  • 20 mPreparare
  • 35 mGătire
  • 55 mGata în
Printează rețeta

Brownie cu banane și merișoare, cicolatos la interior și crocant la exterior

 

Cred că v-ați dat seama că sunt un mare împătimit al dulciurilor și asta se vede de la o poștă 😂😂😂

Probabil că mulți știți că sunt bucătar, însă hobby-ul cu numărul 2 sunt dulciurile, pe care le fac acasă, în timpul liber și pe care le împart cu prietenii, vecinii sau neamurile. Îmi place să experimentez, să testez și să mănânc dulciuri!

Astăzi având câteva banane bine coapte și fiind și cu 2 zile înainte de a pleca în concediu, am zis ca e păcat să le las să se strice, ca oricum până ajung acasă nu vor mai fi bune, așa că am pus repede în funcție imaginația, cuptorul, robotul de Bucătărie și a ieșit un brownie de te lingi pe degete!

Ingrediente pentru brownie cu banane și merișoare, ciocolatos la interior și crocant la exterior 

Pentru brownie:

  • 150 de ciocolata
  • 120 g unt
  • 200 g zahar
  • 2 oua mari sau 3 mici
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 120 g faina albă
  • 1/4 lingurița praf de copt
  • 1/4 lingurița bicarbonat
  • Un praf de sare

Pentru topping:

  • 4 banane mari
  • 100 g merișoare deshitratate
  • 30 g fulgi de migdale
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml smântână cu 32% grăsime
  • 25 g unt

Mod de preparare:

Punem la topit pe bain marie ciocolata cu untul.

Batem zahărul cu ouăle întregi și cu sarea.

Amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul.

Turnăm ciocolata peste amestecul de ouă și batem până se omogenizează.

Adăugăm făina și amestecăm până se încorporează complet.

Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, nivelăm cu ajutorul unei spatule.

Punem bananele tăiate jumătăți pe lung și le apăsam ușor spre fundul tăvii. Presărăm și merișoarele, pe care deasemeni la apăsămîn compoziție.

Dăm la cuptor pentru 35 de minute, după care o scoatem și o lăsăm deoparte.

Topim ciocolata cu untul și smântâna, după care glazurăm brownie-ul și presărăm fulgii de migdale.

Simplu, rapid și gustos, așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă: 30/40 cm

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide