Abonează-te la canalul de Youtube

Bușeuri cu afine și brânză dulce cu foi din comerț

( 0 din 5 )
Se încarcă...
  • 10-12 bucPorții
  • 20 mPreparare
  • 20 mGătire
  • 40 mGata în
Printează rețeta

Bușeuri cu afine și brânză dulce cu foi din comerț 

Întotdeauna mi-a plăcut să am grijă de ingredinetele din Bucătărie, să le folosesc cum se cuvine, să nu arunc nimic și să găsesc soluții viabile pentru anumite produse din care folosesc doar o parte.

Așa s-a întâmplat și de această dată, că mi-au rămas câteva foi de plăcintă de la Melitzanopita – placinta cu vinete și brânză feta și am zis că e musai să le dau valoare! Sincer nu prea știam ce să fac cu ele, dar atunci când sunt în până de idei, deschid cămara, frigiderul, iar cămara și iar frigiderul și tor așa până găsesc soluția ideală.

Azi am avut niște brânză dulce și câteva afine rămase de la foitajele cu afine și cremă de brânză și de aici nu vă rămâne decât să stați alături pentru că urmează lista ingredientelor și modul de preparare.

Ingrediente:

  • 10-12 foi de plăcintă
  • 350 g brânză dulce de vaci bine stoarsă
  • 100-150 g zahăr tos, în funcție de cât de dulce vă place
  • 1 linguriță cu vârf de amidon
  • Coaja și zeama de la o lămâie
  • 150 g afine proaspete
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100-120 g unt cu 82% grăsime
  • 1 ou întreg
  • Zahăr farin pentru pudrat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Într-un bol punem brânza, extractul de vanilie, coaja și zeama de lămâie, afinele și omogenizăm ușor, astfel încât să nu zdrobim fructele. Împărțim compoziția în mod egal numărului de foi pe care le avem.

Topim untul într-o crăticioară.

Desfacem pachetul de foi de plăcintă și ungem fiecare foaie cu unt. Punem compoziția de brânză, trecem cu capătul de jos al foii peste umplutură, rulând de 2-3 ori. Aducem marginile exterioare spre centru și ungem din nou cu unt. Rulăm lejer până la capăt. E foarte important să nu rulați strâns pentru că vor crăpa și va ieși afară compoziția.

Punem rulourile în tavi tapetate cu hârtie de copt și le ungem de 2 ori cu oul bătut în care am pus 2 linguri de apa rece.

Coacem 18-20 de minute sau până se rumenesc.

Simplu, rapid și foarte gustos. Dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide