Cartofi carbonara

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Cartofi carbonara
  • -6-8 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Cartofi carbonara

Un deliciu ușor de preparat cu un gust desăvârșit, texturi diferite și arome de să nu te mai oprești din mâncat.

Cartofi carbonara

Cartofii carbonara cu smântână, bacon și parmezan reprezintă o reinterpretare apetisantă a clasicului italian într-un preparat reconfortant și bogat în arome. Cartofii, tăiați cuburi și prăjiți până la o textură ușor crocantă, se transformă într-o bază delicioasă.

Cartofi carbonara

Sosul cremos de smântână și gălbenușuri, îmbogățit cu bucăți aromate de bacon crocant, adaugă profunzime și savoare fiecărui strat. Parmezanul fin ras se topește generos peste cartofi, oferind o notă sclipitoare de sărățime și umplând fiecare mușcătură cu o explozie de arome.

Cartofi carbonara

Această variantă decadentă de cartofi carbonara îmbină perfect texturile, de la crocant la cremos, iar gustul său sofisticat și reconfortant face din fiecare porție o experiență gastronomică memorabilă. Este o alegere perfectă pentru cei care doresc să savureze clasicul carbonara într-un mod inedit și satisfăcător.

Cartofi carbonara

Cum facem Cartofi carbonara

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi mici de preferat, dacă nu găsiți, luați cei mai mici cartofi pe care îi găsiți
  • 350 g bacon afumat
  • 50 ml ulei de măsline
  • 400 g smântână din lapte cu 35% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • 100 g parmezan răzuit
  • 1 legătura de pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Într-o oală încăpătoare punem la fiert cartofii cu sare pentru aproximativ o oră.

Cartofi carbonara

După ce au fiert cartofii îi curățăm de coajă. Dacă am folosit cartofi mici îi lăsăm așa, dacă nu, îi tăiem cuburi măricele. Nici eu nu am găsit cartofi mici în perioada asta, așa ca i-am folosit pe cei mai mici din sac.

Cartofi carbonara

Tăiem baconul cubulețe și il prăjim în uleiul de măsline până se rumenește.
Cartofi carbonara

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Într-un castron omogenizăm smântâna cu gălbenușurile și parmezanul. Se văd numai 2 ca celelalte au fost acoperite de parmezan. 

Gnocchi carbonara

Punem cartofii peste baconul prăjit și continuăm să călim la foc mare și rapid cartofii pentru aproximativ 3-4 sau chiar 5 minute sau până se înfierbântă bine.

Cartofi carbonara

Oprim focul și turnăm compoziția de smântână, pătrunjelul, sare, piper și amestecăm ușor cu o spatulă până toți cartofii sunt acoperiți de sos care se va îngroșa ușor, ușor. Nu mai porniți focul, este suficient, altfel sosul se va brânzi. Din păcate la acest pas am omis să fac fotografie.

Sunt gata de servit ca atare sau alături de o salată ori chiar o bucată de carne. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Cartofi carbonara

Pentru multe alte rețete fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password