Un deliciu ușor de preparat cu un gust desăvârșit, texturi diferite și arome de să nu te mai oprești din mâncat.
Cartofii carbonara cu smântână, bacon și parmezan reprezintă o reinterpretare apetisantă a clasicului italian într-un preparat reconfortant și bogat în arome. Cartofii, tăiați cuburi și prăjiți până la o textură ușor crocantă, se transformă într-o bază delicioasă.
Sosul cremos de smântână și gălbenușuri, îmbogățit cu bucăți aromate de bacon crocant, adaugă profunzime și savoare fiecărui strat. Parmezanul fin ras se topește generos peste cartofi, oferind o notă sclipitoare de sărățime și umplând fiecare mușcătură cu o explozie de arome.
Această variantă decadentă de cartofi carbonara îmbină perfect texturile, de la crocant la cremos, iar gustul său sofisticat și reconfortant face din fiecare porție o experiență gastronomică memorabilă. Este o alegere perfectă pentru cei care doresc să savureze clasicul carbonara într-un mod inedit și satisfăcător.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală încăpătoare punem la fiert cartofii cu sare pentru aproximativ o oră.
După ce au fiert cartofii îi curățăm de coajă. Dacă am folosit cartofi mici îi lăsăm așa, dacă nu, îi tăiem cuburi măricele. Nici eu nu am găsit cartofi mici în perioada asta, așa ca i-am folosit pe cei mai mici din sac.
Tăiem baconul cubulețe și il prăjim în uleiul de măsline până se rumenește.
Tocăm pătrunjelul mărunt.
Într-un castron omogenizăm smântâna cu gălbenușurile și parmezanul. Se văd numai 2 ca celelalte au fost acoperite de parmezan.
Punem cartofii peste baconul prăjit și continuăm să călim la foc mare și rapid cartofii pentru aproximativ 3-4 sau chiar 5 minute sau până se înfierbântă bine.
Oprim focul și turnăm compoziția de smântână, pătrunjelul, sare, piper și amestecăm ușor cu o spatulă până toți cartofii sunt acoperiți de sos care se va îngroșa ușor, ușor. Nu mai porniți focul, este suficient, altfel sosul se va brânzi. Din păcate la acest pas am omis să fac fotografie.
Sunt gata de servit ca atare sau alături de o salată ori chiar o bucată de carne. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.