De mult nu am mai făcut Cartofii Ducesei – Pomme Duchesse, de origine franceză, care nu sunt decât un piure de cartofi copt cu unt și ouă.
Dar sunt atât de buni, de aspectuoși cu interior moale si cremos, iar exteriorul ușor crocant cu note rumene.
Sunt foarte ușor de pregătit și merg de minune alături de felurite tipuri de carne cu sos sau fără sau chiar ca atare cu o salată.
Uneori fierbinți direct când îi scot din cuptor presar cașcaval răzuit peste ei și cu niște murături sunt felul de mâncare perfect pentru cină sau chiar un prânz mai lejer.
Așadar vă invit să rămâneti alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem cartofii în două, îi spălăm și îi punem la fiert cu o lingură de sare. Nu îi tăiați mai mărunți, pentru că se vor umple de apă și nu vor mai avea ținută la copt.
După ce au fiert cartofii, îi scurgem bine de tot excesul de apă, ei musai trebuie să fie fără apă pentru a nu se lăsa la copt.
Trecem cartofii printr-o sită fină.
Adăugăm untul și omogenizăm bine cartofii cu ajutorul unui tel sau al unei linguri de silicon.
Încorporăm pe rând ouăle amestecând după fiecare ou până se omogenizează. Apoi adăugăm și gălbenușurile și Nucșoara, dacă vă place.
Mod de coacere:
Preîncălzim cuptorul la 180’de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț, turnăm aveline de mărimea dorită.
Introducem tăvile la cuptor și coacem 15-18 minute sau atât cât este nevoie să se rumenească frumos.
Simplu, rapid și foarte gustos, că de aspect, nu mai vorbim, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă și să vă fie de folos!