Chec Căpșunel, cu multe căpșuni și banane
Simplu de sezon, Chec cu căpșuni și banane, care vine la pachet cu un gust fenomenal și multe fructe proaspete în el. Să vă mai spun de aroma pe care o lasă în Bucătărie în momentul coacerii?! Nu are rost, zici că fructele astea ai fost create una pentru cealaltă și să fie combinate între ele în diverse prăjituri și băuturi răcoritoare.
Ideea de a face un chec mi-a venit de la vestita banana Bread cu ciocolată și mi-am zis că de ce nu aș putea înlocui ciocolata cu căpșuni…și bine am făcut 😍😍😍 E drept că prima dată am pus prea multe căpșuni și checul deși a crescut frumos și a trecut testul scobitorii s-a lăsat precum te apleci la închinatul în fața icoanelor, dar nu m-am lăsat bătut și am mai un chec și pe al treilea care a fost rezultatul final al acestei rețete.
Din câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui acest chec va intra la sufletele multora dintre noi, dar mai ales va fi plăcerea dulce a celor mici.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și modul simplu de preparare al acestei mici plăceri nevinovate.
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt.
Punem căpșunile tăiate cubulețe pe un șervet de bucătărie astfel încât să se elime excesul de apă.
Batem cele 2 ouă.
Tăiem untul cubulețe și îl punem într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Gătim la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească.
Adăugăm bananele tăiate felii, cu grosimea de 0,8-1 cm și continuăm să gătim la foc lent pentru încă 3-4 minute amestecând ușor. Dăm departe și lăsăm să se răcească complet.
Punem cele 30 g de făină peste căpșuni și le amestecăm astfel încât să fie uniform acoperite cu făină.
Turnăm căpșunile, extractul de vanilie, făina amestecată cu praful de copt, ouăle bătute peste compoziția de banane și omogenizăm ușor cu ajutorul unei spatule de silicon astfel încât să rămâne bucățele de banane și căpșuni.
Turnăm compoziția în tava de chec și presarăm zahărul decor.
Coacem 55-65 de minute sau până trece testul scobitorii. În caz că se va rumeni prea tare acoperim cu capetele de hârtie de copt rămase și continuăm să coacem până nu vor mai rămâne urme de aluat pe scobitoare.
Scoatem tava afară din cuptor și o lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care scoatem pe un grătar să se răcească. Musai feliem după răcire completă, asta în caz că mai aveți răbdare.