Chec japonez cu Nutella și alune de pădure, pufos ca un nor, făcut cu abur și precizie!
Am testat una dintre cele mai delicate rețete, checul japonez, renumit pentru textura sa fină și aerată, iar secretul reușitei a stat în tehnologie.
Am folosit cuptorul Electrolux EOB8S39Z SteamBoost, care, datorită funcției Steamify, reglează automat nivelul de abur în funcție de temperatură. Rezultatul? Un chec uniform, perfect crescut, cu interior umed și fraged!
Pentru mixare, m-a ajutat robotul de bucătărie Electrolux Explore 6, ideal pentru a obține o compoziție perfect omogenă și spumoasă.
Te invit să vezi cât de simplu poate fi să obții un desert spectaculos când ai aliați de încredere în bucătărie și pe care le găsiți aici: pentruacasa.com
Iată și ingredientele:
* Mod de preparare:
Coacem alunele pentru 8-10 minute la 180 de grade Celsius. Le lăsăm să se răcească, apoi le gravăm ușor ca să îndepărtăm cât de mult posibil coaja lor.
Le tocăm grosier și le dăm deoparte.
Preîncălzim cuptorul la 130 de grade Celsius.
Tapetăm o formă de bambus cu diametrul de 22 cm cu hârtie de copt, o ungem cu unt și presărăm cu făină. Excesul de făină îl îndepărtăm.
Într-un castronel amestecăm făina, praful de copt și amidonul.
Batem cu ajutorul unui robot de bucătărie ouăle împreună cu zahărul brun, uleiul, extractul de vanilie și sarea pentru 5 minute la viteză maximă.
Eu am folosit acest Robot de bucatarie Electrolux Explore 6 E6KM1-4PPT, 1200 W, 10 trepte, functie Pulsee, 2 boluri, lumina LED, Platinum Pearl pe care îl găsiți aici: ➡️➡️➡️ PentruAcasa.com
Prin cernere adăugăm în 3 tranșe amestecul de făină și laptele amestecând ușor cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos până făina este complet încorporată.
Adăugăm oțetul de mere și amestecăm ușor astfel încât să fie distribuit uniform.
Lăsăm 10 minute la odihnit după care mai amestecăm încet prin 4-5 mișcări.
Turnăm în tavă tapetată cu unt și făină și lăsăm încă 6-7 minute la odihnit. După care băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii, asta depinde dacă diametrul tăvii este același dar și de cuptorul fiecăruia. Scoatem din cuptor și transferăm pe un grătar lăsând checul să se răcească complet.
Pentru copt am folosit Cuptor electric incorporabil Electrolux EOB8S39Z, SteamBoost-gatire cu abur, 18 functii, 70 l, ghidaj telescopic, senzor gatire, Clasa A++ pe care îl găsiți aici: ➡️➡️➡️ www.pentruacasa.com
Porționăm, distribuim Nutella și decorăm cu alunele de pădure coapte și zmeură liofilizată.
Este gata de servit, spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.