Mătușa mea Viorica este un fel de a doua mama pentru mine așa ca de fiecare data când o vizitez nu plec cu mâna sau cu burta goală de la ea. Azi am primit un pui întreg, niște salata, o legătura sănătoasă de pătrunjel, roșii și ceapa verde. Ajuns acasa, am tot stat și m-am gândit ce sa fac cu puiul, sa îl bag sau nu in congelator. Deodată parca m-o lovit inspirația și am dezosat puiul, l-am curățat de piele și grăsime. Mi-a ieșit cam un kilogram și doua sute de grame. Fiind la dieta nu puteam decât sa îl fac la gratar, fiert sau la cuptor, așa ca am schimbat registrul. Am pus mașina de tocat in funcțiune și l-am tocat. Inițial vroiam sa fac niște perișoare, dar perisoarele au devenit chiftelute odată cu gândul la legumele primite de la Viorica😂 . Și așa m-am pus pe făcut chiftelute cu semințe de Chia și salata de roșii cu pătrunjel.
Ingredients
Pentru chiftele
Pentru salata de roșii cu pătrunjel
Pentru chiftele
Pentru salata de roșii cu pătrunjel
Step by step method
Tocam carnea de pui.
Pătrunjelul, ceapa verde, usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute le spălam și le tocam mărunt. Le punem peste carne, adăugăm sosul de soia și verificăm de sare, dacă mai necesita. Le amestecam bine și le lăsam deoparte vreo 10 minute.
Pregătim o tava cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 230 de grade Celsius.
Împărțim chiftelele in 24 de bucăți egale. Le punem in tava și le dam la cuptor pentru 15 minute sau pana se rumenesc.
Intr-un borcănel punem zeama de lămâie cu uleiul de măsline, sare și piper și agitam pana obținem o emulsie și se dizolva și sarea. Cât stau chiftelele in cuptor ne apucam sa facem salata: roșiile le spălam și le taiem felii, pătrunjelul îl tocam mărunt, salata o rupem.
Montam pe o farfurie un pat de salata, felii de roșii, pătrunjel tocat, dressing și chiftelele.
Salivezi, nu-i așa? Ca mie mii inundata gura.
Simplu ca buna ziua, hai spor la treaba!