Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă
  • -30 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă

Efectiv mi s-a făcut dor de Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă, profiterol sau cum vreți să îi spuneți și cum să trăiesc cu gândul la ele, la faptul că într-o oră sunt și gata de mâncat?! Și ca totul să fie bine, am zis că ar fi fain să am multe, așa că le-am făcut în porție diblă și nu, nu este nici o inginerie, compoziția pusă în tăvi fiind mai puțină, gustul și forma rămânând la fel.

Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă

De dimineață, am pus repede laptele cu apa, untul, făina și am făcut aluatul, în timp ce ele s-au copt am făcut crema și deja treaba era mai bine de jumătate făcută. Se pot umple deasemeni și cu alte creme, totul rămânând la aprecierea și gustul dumneavoastră!

Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă

Au ieșit atât de moi, fragede și din două îmbucături dispare unul câte unul de pe platou! Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare, obținând cele mai delicioase minieclere.

Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă

Cum facem Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă

Ingrediente pentru choux:

  • 60 g unt cu 80% grăsime
  • 60 ml apă
  • 60 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • Un praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 70 g faină cu conținut ridicat de proteină
  • 120 g ou cântărit

Ingrediente pentru crema de vanilie

  • 800 ml lapte
  • 5 gălbenușuri
  • 90 g amidon
  • 200 g zahăr
  • Un praf de sare
  • 1 lingura extract de vanilie

Ingrediente pentru frișcă:

  • 300 smântână din lapte pentru fruscă cu 35% grăsime
  • 80 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Punem 500 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul. Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.

Profiterol Croque en bouche

Când laptele a început să fiarbă turnăm compoziția de gălbenușuri peste și amestecăm energic, fierbem la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu. O lăsăm să se răcească complet amestecând din când în când ca sa nu facă pojghiță.

Profiterol Croque en bouche

Mod de preparare pentru coji:

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetăm două tavi de cuptor cu hârtie de copt.

Batem ouăle și le dăm deoparte, mare atenție ca după ce le bateți să le cântăriți, depinde foarte mult de cantitate nu de bucăți. 

Profiterol Croque en bouche

Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot.

Profiterol Croque en bouche

Tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, amestecând energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe.

Profiterol Croque en bouche

Punem înapoi pe foc la minim pentru un 3-4 minute amestecând continuu. Când începe ușor să se prindă de fundul vasului, e semn că apa în exces e evaporată. 

Profiterol Croque en bouche

Punem compoziția fierbinte într-un vas și o mixăm cu ajutorul unui robot de Bucătărie. Adăugăm treptat ouăle bătute amestecând bine până la încorporare după fiecare tranșă.

Profiterol Croque en bouche

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm aveline de 3 cm diametru și presăm ușor vârful astfel încât să fie plan.


Dăm la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade după care reducem temperatura la 180 și mai lăsăm să se coacă încă 10-12 minute sau până se rumenesc frumos. Când sunt gata rumenite, oprim focul și deschidem ușa cuptorului lăsându-le înăuntru până se răcesc complet.

Aluat pentru ecler și choux a la creme

Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.

Asamblare minieclere cu crema de vanilie:

Tăiem capacele cojilor de choux, atât cât să obținem o felie, nu intrăm mai deloc în adâncimea lor, scoatem miezul dacă rămâne la vreo coajă. Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară umplem cojile cu crema de vanilie. Punem și frișca într-un sac cu șpriț cu forma stelară și turnăm deasupra cremei de vanilie. Punem capacele și pudrăm cu zahăr, spor la treabă și să vă fie de folos!

Choux a la creme cu cremă de vanilie și frișcă

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password