Ciocolata de casă Dubai cu fistic și cataif este o delicatesă excepțională, care îmbină rafinamentul dulce al copilăriei cu aromele exotice.
Experimentezi o simfonie de arome și texturi: stratul crocant de cataif este îmbrățișat de o compoziție fină de fistic iar bogăția ciocolatei de casă, ciocolată fină, nu face decât să adauge o notă subtil dulce și aromată.
Fiecare mușcătură este o călătorie gustativă prin peisajele culinare ale Orientului Mijlociu, captivantă și memorabilă în fiecare detaliu.
O bijuterie a deserturilor, cu un strat cu un strat generos de ciocolată de casă fină, care aduce o dulceață intensă și o textură catifelată crocant și aerat de cataif cu fistic care se topește delicat în gură.
O umplutură cremoasă de pastă de fistic, care adaugă o aromă distinctivă și o tentă subtilă de nuci. Acest amalgam de arome și texturi te poartă pe tărâmuri exotice, oferind o experiență de degustare cu adevărat de neuitat.
Ingrediente pentru ciocolata de casă:
Ingrediente pentru cataif cu fistic:
Mod de preparare pentru cataiful cu fistic:
Tăiem tăiețeii mărunt cam la 1 cm lungime, pot fi și mai scurți dar nu mai lungi.
Punem untul într-un vas încăpător și la foc mic prăjim tăieței astfel încât să se usuce bine și să devină crocanți dar și să obținem o culoare pal gălbuie. Nu avem nevoie să îi prăjim foarte tare pentru că se închide la culoare. Apoi îi lăsăm să se tempereze.
Peste compoziția temperată adăugăm cremă de fistic și pasta tahini. Amestecăm bine și dăm deoparte. Ar trebui să iasă ceva mai consistentă, să nu curgă. Așa că recomand ca în funcție de cremă de fistic folosită să o adăugați treptat!
Mod de preparare pentru ciocolata de casă:
Tapetăm o tavă de 22/32 cu hârtie de copt.
Într-o crăticioară punem apa cu zahărul la foc mic și lăsăm la fiert până se topește complet zahărul.
Adăugăm untul peste și omogenizăm. Lăsăm să se tempereze ușor.
Cernem laptele praf și cacaua într-un castron. Apoi le amestecăm astfel încât să se omogenizeze.
Turnăm compoziția de zahăr cu unt peste cea de lapte praf cu cacao și amestecăm energic până compoziția devine uniformă. Nu insistați prea mult că riscați să se iasă grăsimea afară.
Asamblare:
Turnăm compoziția de ciocolată de casă în tavă și o nivelăm cu ajutorul unei spatule.
Adăugăm peste și cea de cataif cu fistic și nivelăm din nou. Lăsăm să ajungă la temperatura unei cămări 8-9 grade Celsius și așa va sta pentru minim 8-10 ore.
Spor la treabă și poftă buna ❤️❤️❤️
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.