Ciocolată vegană umplută cu caju și zmeură

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -20Servings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Ciocolată vegană umplută cu caju și zmeură

Când ne gândim la ciocolată, parcă și inima tresare în piept, cel puțin așa sunt eu, iar dacă e altceva, ceva diferit, atunci să fie o ciocolată vegană cu caju și zmeură.

Cum evenimentele gastronomice nu îmi scapă, de revelion, am ajuns într-un târg cu produse vegan și nu m-am răbdat să nu arunc un ochi. De atunci mi-a rămas întipărit pe retină, acest desert minunat, pe care am reușit să-l reproduc, zic eu cu succes astăzi. 

Având în vedere că ciocolata se împacă excelent cu zmeura, nu putea fi ceva rău din această combinație. 

Așadar, aduc în atenția dumneavoastră un desert pe cât de gustos, pe atât de sănătos, pe care îl puteți savura in voie oricând. 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună și mai delicioasă ciocolată vegană cu caju și zmeură

Mod de preparare ciocolată vegană umplută cu caju și zmeură

Ingrediente:

Pentru umplutura de caju:

  • 200 g caju crud
  • 40 g ulei de cocos
  • 30 g cacao
  • 50 g miere
  • 100 ml lapte de soia

Pentru dulceața de zmeură cu semințe de Chia 

  • 200 g zmeură 
  • 2 linguri zeama de lămâie
  • 4 linguri suc de portocale
  • 50-55 g semințe Chia 

Pentru formele de muffin:

  • 350 g ciocolată neagră cu 60% cacao
  • 50 ml ulei de cocos

Mod de preparare:

Prima dată ne apucăm de dulceața de zmeură cu semințe de Chia și vom proceda astfel: într-un castron vom pune toate ingredientele și le vom amesteca până se omogenizează. Dăm deoparte pentru hidratarea semințelor de Chia.

Într-un alt castron vom pune toate ingredientele pentru umplutura de caju și le vom mixa până obținem o pastă destul de groasă. 

Pentru tapetarea formelor de muffins, într-o crăticioară vom pune ciocolata și uleiul de cocos pe care le vom topi pe abur. 

Ungem formele de muffins (20 de bucăți) cu ajutorul unei pensule și le dăm deoparte să se răcească. Dacă nu s-au uns bine, le mai ungem încă o dată, astfel încât să nu rămână margini de hârtie neacoperite. 

Mod de asamblare: 

Cu ajutorul unui sac cu șpriț împărțim  compoziția în formele tapetate cu ciocolată, 

Punem dulceața de zmeură cu Chia,

Iar deasupra turnăm ciocolata rămasă pentru a acoperi compoziția de zmeură. 

Lăsăm la rece pentru o oră după care putem servi. Simplu, nu-i așa?! Dar nu vă mai rețin, acum vă urez spor la treabă și poftă bună! 

Comments (2)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password