Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -24Servings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 35 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune

Cu siguranță cele mai fragede și aromate Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune pe care le-am făcut în ultima vreme. Cu umplutură generoasă de magiun, nu numai să se vadă acolo că am pus ceva în ele. E drept am cam stricat ceva ingrediente până am ajuns la consistența acestui aluat, dar a meritat din plin. Acum ne putem bucura de niște cornulețe de lux și nu exagerez când spun asta. Toți din cei care le-au gustat au fost încantați și nu am auzit decât “wooow, au ce bune sunt, pfoa cele mai bune din câte am mâncat vreodată”

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.

Cum facem Cornulețe fragede cu unt și smântână umplute cu magiun de prune

Ingrediente pentru aluat

250 g unt cu minim 80% grăsime

200 g smântână grasă

1 vârf de cuțit de sare

2 plicuri de zahăr vanilat

Coaja răzuită de la o jumătate de lămâie

500 g de făină albă tip 000

1/2 linguriță praf de copt

500 g magiun de prune sau o dulceață groasă asemeni magiunului

Zahăr pudră pentru pudrat

Mod de preparare pentru aluat

Punem într-un bol untul rece, smântâna, sarea, zahărul vanilat și coaja de lămâie rasă și amestecăm totul bine cu o furculiță.

Adăugăm făina, praful de copt și amestecăm din nou cu o spatulă de silicon pană obținem o compoziție sfărâmicioasă apoi frământăm cu vârful degetelor până obținem un aluat compact, neted și omogen. Nu frământați prea mult, este suficient doar cât să combinați toate ingredientele într-un amestec compact.

E momentul să dăm drumul la cuptor și să tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Împărțim aluatul in 4 parti egale și dăm formă de bilă. Punem bilele pe o tavă, înfoliem și dăm la frigider pentru 30-40 de minute. Eu l-am făcut de cu seara, iar dimineața le-am lăsat 30 de minute la temperatura camerei înainte de a le întinde.

Pe un plan de lucru ușor înfăinat întindem fiecare bilă de aluat cu un diametru de 27-28 cm și tăiem în 6 părți egale. Puteți să le faceți și mai mici și să împărțiți aluatul în 10-12 bucăți.

Distribuim dulceața, cam o linguriță cu vârf pentru fiecare bucată de aluat, aducem marginile exterioare spre interior și rulăm.

Punem cornurile pe 2 tavi tapetate cu hârtie de copt și coacem câte o tavă 18-19 minute sau până se rumenesc ușor și capătă o culoare ușor gălbui-maronie.

Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze ușor după care le pudrăm cu zahăr. Asta a fost simplu, rapid și gustos, să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password