Cu siguranță cei mai fragezi și mai gustoși covrigi cu cașcaval pe care i-am mâncat vreodată.
Se fac foarte ușor cu ingrediente pe care toți la avem în bucătărie, cămară si merg de minune la micul dejun, ca pachet la școală ori servici dar și ca o gustare rapidă între mese cu puțin unt sau o cremă de brânză.
Nu trebuie să fi vreun specialist intr-ale patiseriei, trebuie doar să respecți cantitatea ingredientelor dar si modul de preparare care este explicat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru cantitatea ingredientelor dar si a modului de preparare foarte simplu.
Pentru multe alte rețete de pâine și patiserie, click aici sau pe fotografie 😍😍😍
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 185 de grade Celsius.
Punem drojdia cu zahărul și laptele călduț la activat intr-un castron.
Într-un alt castron încăpător punem făina cernută împreună cu sarea și dăm deoparte.
Când drojdia face bule la suprafață, este semn că e activată și o tunăm peste faină.
Frământăm până obținem un aluat elastic duoă care adăugăm treptat untul și continuăm să frământăm până se încorporează tot untul, iar aluatul este elastic. Punem aluatul într-un castron uns cu puțin ulei și îl lăsăm la loc călduț până își dublează volumul.
Împărțim aluatul în 12 părți egale și pe un plan de lucru uns cu puțin ulei întindem dreptunghiuri cu dimensiunea de 20/10 cm. Presărăm cașcavalul răzuit și rulăm strâns.
Întindem ruloul astfel încât să obținem o lungime de 28-30 de cm a acestuia și îl tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire sau cu o lamă.
Răsucim ca pe un șnur și dăm forma covrigului.
Punem câte 6 bucăți în tăvi tapetate cu hârtie de copt și lăsăm să crească acoperiți cu o folie de prospețime încă jumătate de oră la temperatura camerei. Ungem cu ou bătut și presarăm semințele alese, apoi coacem 15 minute.
Sunt gata de servit, așadar spor la treabă și poftă bună!