Crenvurști de casă din piept de pui

( 5 out of 5 )
Loading...
Crenvurști de casă din piept de pui
  • -24-26 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Crenvurști de casă din piept de pui

Crenvurștii din piept de pui făcuți în casă reprezintă o reinterpretare sănătoasă și delicioasă a clasicilor crenvurști. Acești crenvurști sunt creați cu grijă, îmbinând calitatea pieptului de pui cu o selecție atentă de condimente, rezultând un produs final cu o textură moale și suculentă.

Crenvurști de casă din piept de pui

Fără a utiliza carne prelucrată, acești crenvurști aduc în prim-plan prospețimea și autenticitatea ingredientelor. Aroma și gustul natural al pieptului de pui sunt îmbogățite cu arome subtile, oferind o experiență culinară echilibrată.

Crenvurști de casă din piept de pui

Versatili și potriviți pentru diverse preparate, crenvurștii din piept de pui făcuți în casă se pot bucura de apreciere atât ca gustare rapidă, într-un sandviș sau la grătar, cât și ca parte integrantă a unor preparate mai elaborate. Această variantă artizanală de crenvurști adaugă o notă de sănătate și autenticitate oricărui meniu, reprezentând alegerea perfectă pentru cei care apreciază preparatele făcute cu atenție și pasiune.

Crenvurști de casă din piept de pui

Servește acești crenvursti din piept de pui cu diverse garnituri, precum cartofi prăjiți, salată proaspătă sau sosuri la alegere. Această rețetă oferă o alternativă sănătoasă și delicioasă la crenvurștii tradiționali, îmbogățind experiența gustativă cu savoarea inconfundabilă a pieptului de pui.

Crenvurști de casă din piept de pui

Cum facem Crenvurști de casă din piept de pui

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • 3 ouă întregi
  • 120 g smântână din lapte de vacă cu 35-36% grăsime
  • 4-5 linguri suc de sfeclă proaspăt stors
  • Sare și piper după gust
  • 1 cățel de usturoi

Mod de preparare:

Curățăm pieptul de pui de eventuale oase și-l îl tăiem cuburi.

Curățăm usturoiul.

Punem toate ingredientele într-un blender și mixăm până obținem o pastă fină și cremoasă. Dacă nu aveți un blender foarte puternic împărțiți compoziția în jumătate.

Crenvurști de casă din piept de pui

Întindem folie de prospețime pe masa ușor unsă cu puțină apă astfel încât să aibă aderență.

Crenvurști de casă din piept de pui

Cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă turnăm șiruri lungi de 12-14 cm și lăsăm capete de 4-5 cm.

Crenvurști de casă din piept de pui

Rulăm folie peste carne, apoi strângem capetele astfel încât să adunăm bine carnea înăuntru, iar la final crenvurștii trebuie să fie oarecum rigizi la atingere.

Crenvurști de casă din piept de pui

Punem apă la fiert și îi fierbem ca pe cei din comerț doar că fiind din carne proaspătă îi fierbem minim 5 minute la foc mic.

Crenvurști de casă din piept de pui

Servim cu muștar.

Crenvurști de casă din piept de pui

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

Cotlet de porc dulce acrișor cu ananas și legume

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password