Aceste Cuburi de curcan cu parmezan și verdețuri sunt o reinterpretare a unui preparat banal, pe care probabil orice gospodină îl gătește la un moment dat: șnițel de pui cu pesmet.
Eu am ales să le dau însă o altă formă, mai mică și mai compactă, cât să le bagi direct în gură sau să muști maxim odată din ele. Crusta reprezintă însă punctul forte. Sunt câteva ingrediente simple, care laolaltă, în acest caz, crează magie. Aromele verdețurilor, gustul delicios al parmezanului și savoarea cărnii de curcan gătită exact atât cât trebuie fac din acest preparat unul de top, dar totuși ușor și rapid de pregătit. Poate fi un element de pe un platou de aperitive, poate fi un preparat pentru felul doi alături de o garnitură, sau poate fi mâncarea preferată a copilului tău. Ai mei dragi au devorat la propriu întreaga cantitate preparată. Spot la gătit! Ingredientele necesare și modul de preparare al cuburilor de curcan cu parmezan și verdețuri sunt descrise în cele ce urmează!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem cuburi de 1,5/1,5 cm pieptul de curcan.
Batem ouăle.
Amestecăm parmezanul cu pesmetul.
Condimentăm pieptul de curcan cu sare, boia, chilii, turmeric, pătrunjel, coriandru, praf de usturoi. Le amestecăm bine și le dăm la rece pentru minim 3 ore.
Trecem carnea prin făină.
Răsturnăm toată carnea în ouăle bătute și le amestecăm bine.
Apoi luăm 4-5 cuburi și le dăm prin pesmetul amestecat cu parmezanul. Le scoatem pe o tavă si le dăm deoparte. Facem la fel și cu restul de carne.
Încingem o tigaie înaltă cu uleiul vegetal si prăjim la foc mediu spre mare până se rumenesc frumos. Le scoatem pe o tavă tapetată cu prosop de bucătărie pentru a scurge excesul de ulei.
Simplu, rapid si gustos!