Azi îți voi explica pas cu pas Cum să faci păstrăv la grătar sau la tigaie cu legume și sos meuniere, fără să se prindă?!
Ai încercat de atâtea ori să faci peste la grătar ori la tigaie și s-a prins de fund?! Nici o problemă, de acum dacă vei respecta câțiva pași simpli vei avea o reușită garantată!
Am făcut această rețetă simplă în urma mesajelor dumneavoastră și nu contează ce fel de pește este, el va trebui pregătit la fel.
De ce păstrăv?! Pentru că este un peste cu os, o piesă întregă și aceasta va trebui manevrată cu grijă, fiind puțin mai greu de făcut decât fileurile de pește.
Pentru multe alte rețete cu pește, intrați în secțiunea pește de pe site, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Prima dată scoatem peștele de la frigider și îl lăsăm la temperatura camerei pentru cel puțin o oră.
În acest timp curățăm legumele, morcovul îl taiem rondele, ardeiul gras feliuțe, dovlecelul jumătăți de felii mai grosuțe, broccoli dacă este prea mare îl mai secționăm în 2-3 bucăți.
Pregătim legumele astfel: punem jumătate din cantitatea de unt într-o crăticioară la foc, adăugăm morcovii, sare și puțină apă, atât cât să se înăbușe. Gătim 7-8 minute după care adăugăm ardeiul gras, dovlecelul și broccoli, sotăm pentru încă 3-4 minute la foc mare și dăm deoparte.
A venit și vremea păstrăvului, pe care îl vom pune pe un șervet de bucătărie și îl vom șterge foarte bine de excesul de apă, în interior, dar si în exterior, ca atunci când îl atingi să nu simți că se lipește de degete.
Îl condimentăm cu sare și piper. Și îl mai lăsăm deoparte pentru încă 10-15 minute, veți vedea că după condimentare sarea va mai extrage apă din pește, așa că îl vom șterge din nou cu un șervet de Bucătărie atât interior cât și exterior.
Încingem o tigaie cu 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui și punem bucățile de peste numai în momentul în care tigaia este suficient de fierbinte, asta înseamnă să sfârâie bine. Lăsăm să se gătească 1 minut și jumătate pe fiecare parte după care reducem focul la mediu, întorcând peștele din nou pe prima parte pe care a fost pus in tigaie și îl mai gătim încă 2 minute și jumătate pe fiecare parte.
Pentru sos vom pune toate ingredientele și untul rămas la foc mic, până începe să se înmoaie untul, după care luam jos de pe foc și amestecăm până se emulsifiază compoziția. Nu fierbeți și nu vă grăbiți că se sosul se va tăia.
Servim alături de legume sote și sosul Meuniere.
Spor la treabă și poftă bună!