Dulceață de smochine, după rețeta de dulceață de căpșuni a bunicii mele.

( 4.5 out of 5 )
Loading...
  • 6 borcane de 370 g Portie
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Dulceaţa de smochine , reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă a fructelor. Pentru toate acestea smochinele trebuie sa fie bine coapte.
Diferenţa dintre dulceaţă şi gem este dată de consistenţă, de cantitatea de zahăr și modul de preparare, dulceaţa ca produs final fiind cu bucăți de fruct, pe când gemul este de o consistență aproape uniformizată.

Același proces tehnologic îl regăsiți și in dulceața de căpșuni, care o prepar după rețeta bunicii mele, cu fructe întregi.

Ingredients

Step by step method

  • Spălam smochinele în apă rece, le curățăm de codițe și le tăiem bucățele Punem zahărul și sucul de lămâie peste ele și le lăsăm așa până a doua zi, timp în care mai amestecăm până la dizolvarea zahărului, dar și pentru a extrage cât mai mult suc din fructe, dar și pentru a rămâne bucăți. A doua zi strecurăm smochinele, punem sucul la fiert și când a dat în clocot, turnăm peste fructele strecurate, lăsam așa aproximativ jumătate de oră

  • Strecurăm din nou și punem sucul la fiert până se reduce la jumătate. Adăugăm fructele în sirop și mai fierbem 15-20 de minute la foc mic pentru a păstra cât mai întregi fructele. Pentru a verifica dacă a fiert suficient luaţi cu o lingură puţin din oala în care au fiert smochinele și puneți pe o farfurie, iar dacă se leagă este numai bună de turnat în borcane sterilizate și fierbinți. Punem capacele și le așezăm intr-un pat din prosoape până se răcesc de la sine.

  • Acum vă las să ă apucați de treabă, nu înainte de a va ura spor la treabă și poftă bună!

Comments (2)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password