Ecler la tavă cu ciocolată, vanilie și zmeură

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură
  • -24 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Ecler la tavă cu ciocolată, vanilie și zmeură

Un desert de sărbătoare și nu numai, ușor de pregatit, cu un gust dulce acrișor cam asta îmi vine în cap când mă gândesc la acest Ecler la tavă cu ciocolată, vanilie și zmeură.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Este atât de fin și de cremos, aromat și plin de zmeură. Modul de preparare foarte ușor, un blat de ecler cu o clasică cremă de vanilie, un strat de ciocolată și unul de brânză Philadelphia cu zmeură. E drept că prima dată când am testat această rețetă a fost un eșec total și de obicei când ceva nu îmi iese, le pun repede în tomberon și fac din nou. Dar atunci după ce am gustat efectiv mi-am zis că așa ceva și în starea în care e nu se aruncă.

Azi i-am adus serioase îmbunătățiri și rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Așadar acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare care este explicat pas cu pas.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ecler la tavă cu ciocolată, vanilie și zmeură?

Ingrediente pentru aluat:

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apă
  • 80 g unt
  • Un praf de sare
  • 120 g făină
  • 4 ouă medii

Ingredinete pentru crema de vanilie cu frișcă:

  • 500 ml lapte
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 6 gălbenușuri
  • 60 g amidon de porumb
  • 150 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente pentru stratul de ciocolată:

  • 250 g ciocolată cu 70% cacao
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă

Ingrediente pentru crema de zmeură:

  • 200 g unt cu minim 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 600 g cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
  • 500 g zmeură proaspătă sau 350 congelată și 150 proaspătă (e musai ca cele 150 să fie proaspătă pentru a nu lăsa lichid după decongelare)
  • 200 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece

Mod de preparare pentru aluat:

P.S. Fiecare operațiune trebuie făcută la rândul ei, nu faceți cremele în avans, pentru că se vor întări. Faceți blatul și baza cremei de vanilie, gelatina și frișca adăugând-o înainte de montaj iar crema de zmeură la fel.

Tapetăm fundul unei tăvi de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, si amestecăm energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe. Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu.

80987B00-F780-4499-9AB0-A613C6C3B422.jpeg

Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.

828F6D72-03A5-4692-88D0-1CF562A3BB31.jpeg

90CC4532-98A9-4412-B16F-98BCA47C4F6A.jpeg

Turnăm compoziția în tavă, o nivelăm uniform și o dăm la cuptor pentru 30 de minute până prinde o culoare brun-roșcată. În acest timp nu deschidem deloc cuptorul.
Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Mod de preparare pentru stratul de ciocolată:

Înfierbântăm smântâna, adăugăm ciocolata și o lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul folosirii.

necunoscut_1.jpg

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Punem gelatina la hidratat în apa rece.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Punem 400 ml lapte la fiert cu extractul de vanilie, sarea și zahărul.

Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie in stil Fraisier

Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic.

Turnăm toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie in stil Fraisier

O dăm jos de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei amestecând din când în când pentru a nu face pojghiță.

Încorporăm gelatina hidratată încălzită atât cât să fie lichidă și omogenizăm.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Adăugăm treptat și frișca în crema de vanilie, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule.

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie in stil Fraisier

Mod de preparare pentru crema de brânză cu zmeură:

Punem 350 g zmeură cu zahărul tos la fiert. Fierbem circa 5-7 minute la foc mediu, până se leagă și prinde consistență. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

028D6212-1E09-4160-B4ED-984772A0B357.jpeg