În sfârșit i-a venit vremea unuia din felurile mele preferate de post, Falafel – Chiftele de năut care de fapt nu sunt decât niște chiftele de năut 😍
Cum spuneam mai devreme, le-a venit vremea și fără nici un fel de falsă modestie îmi pare rău că am făcut atât de puține. Aceste chifteluțe care se consumă în tot Orientul Mojlociu și se fac din nouț sau fasole ori combinate. Stradal se servesc în “buzunarul” unei lipii alături de salate, legume și sos de tahini sau maioneză de tahini cum îmi place mie să îi spun.
Boabele de năut musai trebuie să stea peste 16 ore în apă rece apoi se macină și se amestecă cu condimente, făină și bicarbonat de sodiu, nu praf de copt drojdie sau alți afânători. Niciodată nu se face din năut fiert și nici nu se macină prea tare.
Pentru mine pot spune că sunt cele mai bune chifteluțe vegane pe care le-am mancat vreodată și dacă stau bine să ma gândesc cred că le-aș înlocui și pe cele cu carne.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm pătrunjelul, îl scurgem bine de excesul de apă și îl tocăm grosier.
Curățăm ceapa și usturoiul, le tocam mărunt.
Punem pentru cel puțin 16 (preferabil 24) ore năutul la hidratat în apă rece și musai lăsat la temperatura camerei.
După trecerea timpului de stat la hidratat îl scurgem bine printr-o sită și îl punem intr-un robot de bucătărie alături de restul ingredientelor mai puțin făina și uleiul.
Mixăm prin pulsare până obținem o compoziție asemănătoare cu quinoa crudă. Verificăm de gust. Nu mixati să faceți pastă că nu veți mai avea textură și nici culoare frumoasă. Încorporăm făina și dăm la rece pentru o jumătate de oră.
După trecerea timpului de stat la frigider impărțim compoziția în biluțe dă mărimea dorită și le prăjim în baie de ulei la temperatura de 175 de grade până capătă o culoare brună în exterior.
Servim cu salată și maioneză de tahini și garnitură de cartofi copți ori orez sau pur și simplu doar cu salată.
Simplu, gustos, dar mai ales sănătos. Spor la treabă și poftă bună!