Foi de napolitană cu ciocolată de casă și nucă
Aceasta este o rețetă pentru toți iubitorii de ciocolată și nu numai! Este ușor de făcut cu ingrediente simple și la îndemâna oricui.
Ideea pot spune că mi-a venit după ce ani de zile am cumpărat un baton identic de la ABC-ul de lângă blocul meu. Până când am zis că de ce nu aș putea face eu, cu mai putini bani și o cantitate net superioară, ca să nu mai spun de gustul adevărat de ciocolată de casă.
Probabil atenția și amabilitatea vânzătoarei Dana, a fost impedimentul pentru care nu am făcut această rețetă.
Cum de fiecare dată când fac câte o rețetă nouă, nu o pot respecta întocmai și de această dată, i-am adus ușoare îmbunătățiri cu nuca coaptă și cireșele confiate.
Alte rețete de ciocolată:
Ciocolată de casă, batonul copilariei, rețeta aici
Ciocolată de casă cu cocos, prajitură Bounty, rețeta aici:
Ciocolată de casă cu merișoare si migdale caramelizate, detalii aici:
Ingrediente
Mod de preparare foi de napolitană cu ciocolată de casă și nucă
Pentru această rețetă e important, e să nu fierbem siropul mai mult decât e nevoie să se topească zahărul. Ciocolata se face ca in rețeta de ciocolată de casă doar că renuntăm la migdale si merișoare.
Eu am făcut 2 porții să zic așa…. În pachetul pe care l-am cumpărat erau 4 foi simple și 4 cu cacao, așa că am pus 4 și 4 foi.
Împărțim ciocolata de casă în 8 părți egale.
Ungem fiecare foaie de napolitană cu o parte de ciocolată
când ajungem la al patrulea strat, presărăm jumătate din nuca tocată grosier și câteva fructe confiate.
La fel am făcut și cu celelalte foi de cacao.
Simplu, rapid și foarte bun. Dar acum vă las, nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!