Azi facem cele mai frumoase si gustoase fursecuri pupici dulci cu bezea si dulceață de caise.
Nu este nici o inginerie si nici nu trebuie să fi vreun as într-ale cofetăriei, trebuie doar să îți făcu curaj si să te apuci de treabă iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Compoziția si modul de preparare al aluatului fraged sunt foarte simple, mai trebuie doar să întinzi aluatul si sa torni bezeaua, apoi la cuptor si umplute cu o dulceață mai acrișoară care să contrabalanseze gustul.
Timpii de pregătire sunt foarte mici, singurul inconvenient dacă se poate spune așa este că vor trebui să stea la cuptor 80 de minute, dar pe mine nu mă deranjează asta, pentru că între timp pot face și altceva, poate chiar să stau la televizor sau să mă ocup de alte treburi casnice.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului foarte simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru fursecuri:
Ingrediente pentru bezea și umplut:
Mod de preparare:
Punem intr-un castron încăpător făina, zahărul pudră, praful de sare, untul și frământăm cu vârful degetelor până obținem un amestec asemeni nisipului umed.
Adăugăm gălbenușurile împreună cu extractul de vanilie și apa. Frământăm până obținem un aluat omogen similar aluatului fraged. Nu frământați mai mult că se dezvoltă glutenul și nu veți mai obține un aluat fraged.
Punem într-o folie și dăm la rece pentru minim 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 100 de grade Celsius.
Tapetăm 3 tavi mai de cuptor cu hârtie de copt.
Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe un plan de lucru presărat cu făină cu o grosime de 3 mm și decupăm forme rotunde cu diametrul de 4 cm. Punem în tăvile tapetate cu hârtie.
Batem albușurile până încep să lase forme ușoare asemeni unei zăpezi moi, după care încorporăm treptat zahărul și batem până se topește.
Adăugăm picătură cu picătură oțetul și mixăm in continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm aveline pe fiecare disc. Nu depășiți marginea discurilor.
Coacem 1h:20 de minute, după care le scoatem pe un grătar să se răcească complet.
Umplem cu dulceața de caise și lipim câte 2 între ele.
Simplu, rapid, gustos si foarte aspectuos! Așadar spor la treabă si poftă bună!