Fursecuri Pupici dulci

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Fursecuri Pupici dulci
  • -35 pServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 1:20 hTimp de gatire
  • 1:35 hGata in
Print Recipe

Fursecuri Pupici dulci

Azi facem cele mai frumoase si gustoase fursecuri pupici dulci cu bezea si dulceață de caise.

Fursecuri Pupici dulci

Nu este nici o inginerie si nici nu trebuie să fi vreun as într-ale cofetăriei, trebuie doar să îți făcu curaj si să te apuci de treabă iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Compoziția si modul de preparare al aluatului fraged sunt foarte simple, mai trebuie doar să întinzi aluatul si sa torni bezeaua, apoi la cuptor si umplute cu o dulceață mai acrișoară care să contrabalanseze gustul.

Timpii de pregătire sunt foarte mici, singurul inconvenient dacă se poate spune așa este că vor trebui să stea la cuptor 80 de minute, dar pe mine nu mă deranjează asta, pentru că între timp pot face și altceva, poate chiar să stau la televizor sau să mă ocup de alte treburi casnice.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului foarte simplu de preparare.

Fursecuri Pupici dulci

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem fursecuri Pupici Dulci?

Ingrediente pentru fursecuri:

  • 250 g unt cu minim 80% grăsime
  • 400 g făină albă tip 000
  • Un praf de sare
  • 80 g zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri
  • 2-3 linguri de apă
  • 1 lingură extract de vanilie

Ingrediente pentru bezea și umplut:

  • 150 g zahăr tos
  • 3 albușuri
  • 1 lingură de oțet alimentar de 9 grade
  • 350 g dulceață groasă de caise/zmeură/etc

Mod de preparare:

Punem intr-un castron încăpător făina, zahărul pudră, praful de sare, untul și frământăm cu vârful degetelor până obținem un amestec asemeni nisipului umed.

Punem faina, untul, zaharul

Adăugăm gălbenușurile împreună cu extractul de vanilie și apa. Frământăm până obținem un aluat omogen similar aluatului fraged. Nu frământați mai mult că se dezvoltă glutenul și nu veți mai obține un aluat fraged.

Adăugăm gălbenușurile

Punem într-o folie și dăm la rece pentru minim 30 de minute.

Punem aluatul intr-o folie

Preîncălzim cuptorul la 100 de grade Celsius.

Tapetăm 3 tavi mai de cuptor cu hârtie de copt.

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem pe un plan de lucru presărat cu făină cu o grosime de 3 mm și decupăm forme rotunde cu diametrul de 4 cm. Punem în tăvile tapetate cu hârtie.

Intindem Aluatul și decupam

Batem albușurile până încep să lase forme ușoare asemeni unei zăpezi moi, după care încorporăm treptat zahărul și batem până se topește.

Batem albușurile

Adăugăm picătură cu picătură oțetul și mixăm in continuare până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Adăugăm oțetul

Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă stelară turnăm aveline pe fiecare disc. Nu depășiți marginea discurilor.

Tirnăm aveline

Coacem 1h:20 de minute, după care le scoatem pe un grătar să se răcească complet.

Umplem cu dulceața de caise și lipim câte 2 între ele.
Umplem fursecurile
Simplu, rapid, gustos si foarte aspectuos! Așadar spor la treabă si poftă bună!

Fursecuri Pupici dulci

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password