Glazură oglindă de ciocolată albă

( 4.3 out of 5 )
Loading...
  • 300 gPortie
  • 20 mTimp de preparare
  • 5 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Glazură oglindă de ciocolată albă

O glazură oglindă de ciocolată albă, elegantă și cu o reușită garantată, trebuie doar să respecți cantitățile și modul de preparare.

Fină, cremoasă și ușor de făcut, cam acestea sunt primele cuvinte care îmi vin în minte când vine vorba de glazura oglindă de ciocolată.

Când am făcut-o pentru prima dată, recunosc că eram atât de sceptic, că nu puteam sa cred că o glazură de ciocolată poate avea un Luciu atât de frumos, că poate fi atât de clară încât chiar poți să te vezi în ea 😂😂😂

Se face din doar câteva ingrediente simple și poate fi folosită cu succes la orice fel de prăjitură, tort sau pentru a orna farfuriile.

Rezultatele acestei rețete îi vor mira chiar și pe cei mai renumiți cofetari pentru claritatea și finetea ei. Partea bună la această rețetă e faptul că poate fi păstrată la frigider pentru cel puțin 2 luni sau până la o următoare rețetă.

A devenit foarte la modă, majoritatea cofetăriilor folosind-o ca pe ceva nou și de ce nu și foarte atractivă datorită faptului că oti poți vedea propria reflexie în ea.

Se poate colora și aromatizat după plăcere și nevoie, nu trebuie decât să adăugați coloranți naturali și extracte naturale.

Dacă doriți să faceți glazură oglindă de ciocolată neagră, rețeta o găsiți aici sau click pe fotografie. 

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Glazură oglindă de ciocolată albă


Ingrediente:

  • 90 grame apa
  • 110 grame zahăr tos
  • 75 de grame smântână pentru frișcă din lapte
  • 50 grame ciocolată albă de bună calitate
  • 5 g gelatină
  • colorant și arome după necesitați.

Mod de preparare:

Punem gelatina la hidratat în 30 de mililitri de apă rece.

Într-o crăticioară punem diferența de apa cu zahărul la fiert  la foc mic pentru exact 2 minute din momentul în care începe să fiarbă sau până se topește zahărul.

Dăm jos de pe foc, adăugăm smântâna și amestecăm.

Punem ciocolata în siropul de zahăr si omogenizăm bine.

Adăugăm și gelatina hidratată și o lăsăm să se topească.

Trecem totul printr-o sită fină de ceai sau cu ajutorul unui mixer vertical o blendăm pentru a avea certitudinea că este fără cocoloașe și o lăsăm să se răcească până la 30-32 de grade după care o putem turna peste prăjitură. Dacă nu aveți un termometru, puteți să luați cu o lingură din compoziție și când nu mai curge ca și apa, ci ca o smântână lichidă e semn ca deja a ajuns la temperatura optimă de utilizare.

Simplu, rapid și cu un efect extraordinar, așadar nu îmi rămâne decât să vă urez spor la bucătărit!

Comments (5)

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password