Astăzi facem o rețetă mexicană, guacamole mexican, cremos și gustos, potrivit pentru cărnurile de pui, vită, creveți, salate, etc.
Guacamole este un sos din MesoAmerica, care este o arie culturală dintre America de Nord și Centrală, care a luat naștere înaintea colonizării spaniole.
Cuvântul provine din limba spaniolă, din aguacate și mole care înseamnă avocado și sos. În bucataria mexicană sosul de guacamole se folosește pentru a acompania vestitul Tacos dar și alte preparate din carne.
Este fin și cremos, asta dacă ai norocul să nimerești și niște avocado bine copți, dar dacă cumva nu găsești decât mai tari, lasă-i 2-3 zile lângă niște banane și la temperatura camerei, iar ei se vor înmuia și vor fi potriviți pentru guacamole.
Astăzi facem o rețetă clasică, însă el este baza multor sosuri și poate deriva în funcție de preparatele pe care le însoțeste.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare pas cu pas, pentru un guacamole mexican ca la mama lor acasă.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm fin.
Tăiem avocado în 2 scoatem semințele și cu ajutorul unei linguri extragem și pulpa lui.
Tocăm avocado cubulețe, îl punem într-un castron și adăugăm ceapa, usturoiul, uleiul de măsline, stoarcem lime-ul, condimentăm cu sare și piper. Amestecăm cu o lingură până obținem o compoziție fină cu mici bucățele de avocado. Dacă am ales să îl facem cu coriandru, îl adăugăm și pe el.
Simplu, rapid, gustos și sănătos, dar nu vă mai rețin, vă doresc să vă bucurați de acest sos delicios!