Abonează-te la canalul de Youtube

Gulaș de vită cu găluște și cartofi, rețetă autentică ungurească

( 5 din 5 )
Se încarcă...
  • 8 pPorții
  • 30 mPreparare
  • 3:0 hGătire
  • 3:30 hGata în
Printează rețeta

Să tot fie vreo 20 de ani de când fac aceeași rețetă clasică de gulaș de vită cu găluște și cartofi, rețetă autentică ungurească. Îmi aduc aminte prima dată când am făcut-o, era prin ‘97-‘98, eram practicant la restaurantul unui hotel din Arad.
Directorul de pe acea vreme, avea un prieten bun de la Szeged, pe domnul Arpad, care are și acum un restaurant micuț cu mâncare tradițională din zona locului.
Este mereu plin la el, pe timpul prânzului sau a cinei, clienții așteaptă să se ridice cineva și să prindă o masă.
Venit în vizită la Arad domnul Arpad mereu ne surprindea cu câte ceva, deși fiind musafir mereu intra în bucătarie și gătea câte ceva, era atât de pasionat încât le făcea cu o plăcere greu de descris. Am prins drag de el și de fiecare dată când venea eram mâna lui dreaptă. Îți explica de ce se pune aia, de ce se prăjește atât, de ce aia, de ce cealaltă. Nu aveai cum să nu stai pe lângă el, mai ales că eu eram la începuturile carierei mele.
Era zi de gulaș, autentic cum spunea el, așa ca la noi și bun a fost, încât și acum îmi aduc aminte acel gust, pe care nu cred să îl uit vreodată.

Ingredients

  • Pentru gulaș
  • Pentru găluște

Mod de preparare pas cu pas

  • Spălăm și curățăm toate legumele. Ceapa și ardeiul le tocăm grosier, le punem la călit în ulei cu sare, până se înmoaie și se fărâmă. Adăugăm carnea, toate condimentele și dunstuim și carnea până își lasă propria zeamă. Adăugăm apă atât cât să acopere carnea. Lăsăm să fiarbă la foc mic undeva în jur de 2 ore și jumătate, însă este posibil să trebuiască mai mult, asta depinde și de calitatea cărnii.

  • Când carnea este aproape foartă, adaugăm cartofii tăiați cuburi și dacă mai este nevoie de lichid, mai adăugăm puțină apă. Pentru găluște amestecăm ouăle cu făina, omogenizăm, iar cu ajutorul unei linguri rupem găluștele direct în oala cu carne. Verificăm gustul, dacă mai trebuie sare și lăsăm să fiarbă încă vreo 15 minute.

  • Servim cu pătrunjel tocat deasupra și ardei iute. Simplu nu-i așa? Un gust autentic al unui gulaș unguresc, dar nu vă mai rețin și vă las să vă apucați de treabă, dar nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});