Cheesecake cu mandarine și afine

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12Servings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Cheesecake cu mandarine și afine

Bun găsit din nou! Azi facem un cheesecake cu mandarine și afine, o combinație potrivită sezonului și nu numai.

Este atât de răcoritor și aromat încât îți vine să mănânci și tava. Și când stai și te gândești la ce ingrediente se folosesc, nici nu ai zice că e mega delicios și de ce nu și aspectuos. E drept că aveam poftă de ceva bun și răcoritor iar prin grădină aveam câteva căpșuni la care mă uitam de câteva zile și uite că azi le-am pus în valoare și le-am folosit alături de lime într-un cheesecake fără coacere.

Vă spun fără falsă modestie că a fost atât de apreciat de întreaga familie, dar și de prieteni. Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Cheesecake cu mandarine și afine?

Ingrediente pentru baza de biscuiți: 

200 g biscuiți digestivi

90 g unt cu 80% grăsime

Ingrediente pentru crema de brânză:

500 g de brânză dulce cremoasă cu 6% grăsime

150 g smântână pentru frișcă din lapte cu 35% grăsime

30 g zahăr pudră

100 ml suc de mandarine

100-120 g zahăr tos

1 linguriță extract de vanilie

20 g gelatină

150 g afine proaspete

Un praf de sare

Ingrediente pentru toppingul de afine

250 g afine

150 g zahăr tos

Mod de preparare pentru dulceața de afine

Punem afinele împreună cu zahărul la foc mic și fierbem până obținem consistența magiunului. Dăm deoparte.

Dacă dorim să avem o consistentă mai densă și fără să curgă de pe margini, putem adăuga o linguriță de amidon și să fierbem până se leagă bine. Mie îmi place cum se prelinge ușor pe margini.

Mod de preparare pentru baza de biscuiți:

Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de Bucătărie până ajung la consistența pesmetului.

Adăugăm untul topit, amestecăm bine ca să absoarbă bine untul și sa fie omogen. Nu măcinați prea mult căci stratul nu va mai deveni fraged și se va întări.

Turnăm compoziția într-o tavă cu diametrul de 20 de cm și presăm ușor, atât cât să se uniformizeze și să se lege. Dăm la rece.

Mod de preparare pentru cheesecake

Tapetăm marginile unei tăvi de 20 cm cu fund detașabil cu  folie de acetofan sau de prospețime. Folie de acetofan este acel “plastic” pe care îl vedeți de primprejurul torturilor sau al prăjiturilor.

Dăm coaja de lime pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stoarcem.

Într-un castron vom pune brânza dulce, zahărul, extractul de vanilie, praful de sare și le amestecăm până se topește zahărul și sarea.

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul în care vom avea nevoie de ea.

necunoscut_1.jpg

În sucul de mandarine vom pune gelatina la hidratat pentru 10 minute.

Când zahărul din crema de brânză este topit punem gelatina la topit pe bain marie sau în cuptorul cu microunde până se topește complet și se înfierbântă ușor. Turnăm gelatina peste crema de brânză și amestecăm rapid, astfel încât să nu facem cocoloașe de gelatină.

Încorporăm frișca în 2-3 tranșe amestecând după fiecare cu ajutorul unei spatule cu mișcări largi de jos în sus.

Asamblare:

Turnăm în 2-3 tranșe compoziția de brânză peste stratul de biscuiți intercalând cu afinele sau putem să le adăugăm direct în cremă și distribuim uniform crema, nivelăm și dăm la rece  până se întărește ușor, cam 40-45 de minute.

Turnăm dulceața de afine peste crema de brânză, o nivelăm și pe aceasta și dăm la rece până a doua zi. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password