Astăzi vorbim și gătim Lasagna Bolognese cu carne de curcan dar cu aceleași arome autentice italienești pentru paste și lasagna.
Sosul de carne este originar din Bologna, unde în 17 Octombrie 1982 a fost și înregistrat la Camera de comerț ca rețetă originală.
În general este folosit pentru pastele late cum ar fi tagliatellele dar în lipsa lor putem folosi fettuccine sau pappardelle, dar cu mare succes și pentru lasagna.
Se face din carne de vită și se fierbe la foc molcom pentru multe ore, dar astăzi am încercat varianta cu carne de curcan, care și ea este foarte delicioasă.
Prima atestare a rețetei a apărut în cartea de bucate a bucătarului Pellegrino Artusi în anul 1891. Fiind un fel de mâncare popular în întreaga lume, mulți au adaptat rețeta în funcție de țară sau de ingredientele locale.
Exista numeroase variante ale acestei rețete, mai mult sau mai puțin apropriate de cea originală, însă până la urmă, vorba aceea: “câte bordeie atâtea obiceie”
Această rețetă copiază oarecum 1:1 ingredientele clasice, doar că în loc de carne de vită am folosit de curcan și vă asigur că este cea mai bună pe care am mancat-o vreodată.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.