Azi facem un desert simplu și rapid, Negresă cu cocos și cremă de mascarpone cu ciocolată albă.
“Vinovată” de această rețetă este fosta mea colegă, cofetareasă la un hotel unde am lucrat la începuturile mele. Făcea cea mai bună negresă, încât în perioadele de post, abia mai făcea față comenzilor.
Și eu eram unul din cei care își comanda, nu una ci două porții. E cremoasă și ciocolatoasă cu exterior crocant, un adevărat deliciu.
Este o rețetă simplă cu ingrediente la îndemâna oricui, se face totul într-un castron și nu este pretențioasa deloc. Astăzi a venit vremea să o modific puțin și să-i dau câteva note personale. Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și a modului de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru biluțele de cocos:
Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Mod de preparare pentru biluțele de cocos cu brânză:
Punem toate ingredientele într-un castron și le omogenizăm bine. Împărțim compoziția in 22-24 de bucăți și le dăm formă de bile. Le punem la rece.
Mod de preparare pentru negresă:
Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunea de 24-26 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem într-un vas zahărul, untul, apa, extractul de vanilie și sare. Așezăm vasul pe foc la mic și amestecăm din când în când să nu se prindă. Când zaharul este topit luăm jos de pe foc și lăsăm să se tempereze. Oprim 4-5 linguri pentru glazură.
Adăugăm ouăle pe rând în compoziția rămasă și amestecăm după fiecare până la încorporare.
Cernem făina împreună cu praful de copt și le încorporăm în compoziția de ciocolată.
Turnăm o treime din cantitatea de “aluat” în tavă, distribuim uniform biluțele de cocos.
Disteibuim uniform compoziția rămasă deasupra și dăm la cuptor pentru 33-35 de minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult, pentru că se va usca.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru minim 10 minute.
Înfierbântăm smântâna pentru frișcă și punem ciocolata albă în ea să se topească, lăsăm ajungă la temperatura camerei după care la frigider 1 oră.
Într-un bol vom pune mascarponele, adăugăm crema de ciocolată albă și mixăm până obținem o cremă lejeră și ușor aerată. Nu mixati mai mult că urmează să adăugăm și gelatina și să nu se taie. Mai bine mai moale că o vom finaliza după ce adăugăm gelatina.
Topim gelatina și o turnăm în fir subțire mixând crema până la încorporarea totală.
Ungem cu crema obținute toată suprafața negresei și o dăm la rece pentru o oră după care turnăm compoziția de cacao rămasă și o decorăm cu scalii de cocos, fructe, etc.
Spor la treabă și poftă bună!