View Ingredients
x
Ingredients
  • 2 kg roșii (inima de bou, aurora, etc sa fie cărnoase și bine coapte)
  • 200 g pâine albă
  • 200 g castraveți
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri oțet de vin roșu
  • 100 g ardei gras roșu
  • Ardei iute după gust
  • 100 ml ulei de măsline
  • Sare după gust

Gazpacho Andaluzian, reteta tradițională spaniolă

Gazpacho este o supa rece, făcută din legume proaspete la blender. Este o supa traditionala spaniola dar din regiunea de sud…

(4.4 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 150 g ceapa
  • 100 g ardei gras roșu
  • 20 g usturoi
  • 150 g creveți
  • 100 g chorizo
  • 250 g orez
  • 100 g mazăre verde
  • 700 ml supa de legume
  • 1 lingura de condimente paella (boia, sare, praf de usturoi, piper de Cayenne, cumin și șofran)
  • 40 ml de ulei de măsline

Paella cu creveți și chorizo, rețetă tradițională…

Dragii mei, doar ce m-am întors dintr-o mică vacanța din Spania și am tot încercat fel de fel de Paella, cu…

(4 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 500 g faina de mălai
  • 300 + 50 g faina albă de grâu / pentru uns
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 150 ml ulei vegetal
  • 15-20 g sare in funcție de gust
  • 1 l de apa aproximativ

Pita de mălai, mălai copt sau mălai…

Pita de mălai, un gust și o savoare aparte! Nu pot spune decât ca de când am descoperit-o pur și simplu…

(4.1 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • Dovlecei 800 g
  • O ceapa mare sau 2 mai mici
  • 4-5 căței de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura sănătoasă de faina (40 g)
  • 400 g iaurt gras
  • 1 legătura de mărar
  • Sare și piper după gust

Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt,…

Unii ar tinde sa spună ca este reteta ardeleneasca, dar după denumire tind sa cred mai mult ca este bănățenească. Eu…

(4.4 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 500 g de fasole uscată cu bob mic
  • 150 g morcov
  • 100 g păstârnac
  • 100 g pătrunjel rădăcina
  • 1 căciulile de usturoi
  • 300 g ceapă albă
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml ulei de dovleac
  • Sare și piper după gust

Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta…

Ei dragii mei, când vine vorba de păsulă slăită, chiar mi se fac ochii ca la broască când ii inundație! E…

(5 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 6 oua
  • 200 g slănina sau piept de porc afumat
  • 150 g de cârnați afumați
  • 1 legătura de ceapa verde
  • Sare și piper după gust
  • Muraturi și ardei iute după pofta!

Găigană, preparat traditional din Banat

Găigană, preparat traditional din Banat. Un mic dejun care ne aduce aminte de vremurile copilăriei! Acest mic dejun consistent și sănătos…

(4.5 / 5)

Salam de biscuiți cu crema de ciocolata…

Salam de biscuiți cu cremă de ciocolată   Azi facem o rețetă îmbunătățită de salam de biscuiți cu cremă de ciocolată,…

(4.7 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • Un praf de sare
  • 1 conserva de lapte condensat (350 ml)
  • 300gr frisca
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 100 g zahar

Tarta cu caise și crema de lapte,…

E vremea caiselor, moment prielnic pentru a face un altfel de tarta. Mi-a mai rămas in congelator o porție de aluat…

(2 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 350 g cotlet sau muschiulet de porc
  • 30 g faina albă
  • 100 ml supa
  • 100 ml smanatana de gătit
  • Câteva frunze de cimbru
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri mustar Dijon
  • Sare și piper după gust

Friptura (cotlet sau mușchiuleț) de porc cu…

Cotletul de porc o carne destul de pretențioasa când vine vorba de gătit, însă pregătită in acest stil, o va face…

(5 / 5)
View Ingredients
x
Ingredients
  • 600 g de cartofi
  • 50 ml ulei de măsline
  • Usturoi 6-7 căței
  • Rozmarin 2-3 tulpini medii
  • Sare, piper și fulgi de chili după gust

Cartofi rondele, copți cu rozmarin și usturoi

Cartoful este o planta din familia solanaceelor, cu flori albe, roz sau mov, cu tulpini subterane terminate cu tuberculi. Cartofii sunt…

(4 / 5)
x

Register

Lost Password