Mâncare de mazăre cu curcan și smântână

( 5 out of 5 )
Loading...
Mâncare de mazăre cu curcan și smântână
  • -4-6 pServings+
  • 15 mPrep Time
  • 35 mCook Time
  • 50 mReady In
Print Recipe

Mâncare de mazăre cu curcan și smântână

Gustul copilăriei într-o simplă mâncare de mazăre cu curcan și smântână, gustoasă și rapid de făcut.

Mâncare de mazăre cu curcan și smântână

De multe ori tot stăm și ne gândim ce să mai facem de mâncare, însă cele mai la îndemână și mai gustoase prânzuri sunt cele mai bune și mai gustoase. Așa s-a întâmplat și azi când am plecat spre supermarket să iau ceva pentru prânz și deși am plecat fără nici o idee, când am dat de mazăre, mi-am zis că e musai să reproduc mâncărica de mazăre cu curcan sau pui pe care o făcea mama pe vremea când eram copil.

Am pus mâna pe o pungă de mazăre, o caserolă de piept de curcan și am plecat în grabă spre casă. Așadar din câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor aducem nostalgia preparatelor gătite în vremurile copilăriei.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare iar bucuria amintirilor de altădată vă va aduce cel puțin un zâmbet pe chip!

Mâncare de mazăre cu curcan și smântână

Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post  și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem delicioasa mâncare de mazăre cu curcan și smântână?

Ingrediente:

  • 200 g ceapă galbenă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 700 g piept se pui sau curcan
  • 1 kg de mazăre verde
  • 120 ml ulei vegetal
  • 60 g făină albă
  • 500 g smântână pentru gătit cu 32% grăsime
  • Sare și piper după gust
  • O legătură de mărar

Mod de preparare:

Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.

Tăiem pieptul de pui cubulețe de 2/2 cm.

Tocăm mărarul mărunt.

Într-o cratiță punem ceapa, usturoiul, puțină sare și jumătate din cantitatea de ulei la călit până se înmoaie bine.

Punem ceapa cu uleiul la calit

Adăugăm pieptul de curcan și continuăm să călim până nu se mai vede deloc carne crudă.

Adăugăm Curcanul

Adăugăm cam 1 litru de apă și fierbem până se înmoaie carnea.

Punem apa

Punem și mazarea peste carne, mai adaigăm apă atât cât să acopere, (nu mai multă) și mai fierbem 7-10 minute la foc domol.

Adăugăm mazarea

Într-o tigaie încingem uleiul, adăugăm făina și o prăjim ușor pentru 1-2 minute amestecând continuu în ea.

Punem faina peste ulei

Turnăm compoziția de făină peste mazăre, adăugăm și smântâna și mai fierbem 2-3 minute, atât cât să se lege sosul și să obținem un sos fluid care să glaseze lingura.

Punem smântâna

Dam gust cu sare și piper, adăugăm mărarul tocat și este gata de servit. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc poftă bună și spor la treabă!

Mâncare de mazăre cu curcan și smântână

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide