Acest tort mușuroi cu mascarpone și banane este de foarte mult timp pe listă. Acu i-a venit vremea și bine că l-am făcut că este atât de bun și de gustos încât îmi pare rău că am l-am tărăgănat atâta vreme.
Blatul este foarte ușor de făcut, nu ai neaparat nevoie de prea ustensile, decât de un castron, un tel și un cântar pentru a fi sigur că punem cantitățile exacte. Trebuie doar să respectați ordinea ingredientelor iar rezultatele vă vor uimi.
Crema fina de mascarpone cu frișcă și ciocolată neagră vine perfect în completare cu bananele dar și cu blatul umed de cacao.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru crema de mascarpone:
Mod de preparare pentru blat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Ungem o tavă rotundă de cuptor cu fund detașabil de 25 cm.
Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.