Tort mușuroi cu mascarpone și banane

( 4.3 out of 5 )
Loading...
Tort mușuroi cu mascarpone și banane
  • 20 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Tort mușuroi cu mascarpone și banane

Acest tort mușuroi cu mascarpone și banane este de foarte mult timp pe listă. Acu i-a venit vremea și bine că l-am făcut că este atât de bun și de gustos încât îmi pare rău că am l-am tărăgănat atâta vreme.

Tort mușuroi cu mascarpone și banane

Blatul este foarte ușor de făcut, nu ai neaparat nevoie de prea ustensile, decât de un castron, un tel și un cântar pentru a fi sigur că punem cantitățile exacte. Trebuie doar să respectați ordinea ingredientelor iar rezultatele vă vor uimi.

Crema fina de mascarpone cu frișcă și ciocolată  neagră vine perfect în completare cu bananele dar și cu blatul umed de cacao.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Tort mușuroi cu mascarpone și banane Tort mușuroi cu mascarpone și banane

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem minunatul tort mușuroi cu mascarpone și banane?

Ingrediente pentru blat:

  • 340 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 140 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 50 ml ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 220 g făină albă
  • 70 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță rasă de praf de copt
  • 1 linguriță rasă de bicarbonat
  • 45 ml apă fierbinte

Ingrediente pentru crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 400 g smântână pentru frișcă din lapte
  • 50 g zahăr pudră
  • 125 g ciocolată cu 70% cacao
  • 5-6 banane

Mod de preparare pentru blat: 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Ungem o tavă rotundă de cuptor cu fund detașabil de 25 cm.

Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.

necunoscut_1.jpg

Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

1__#$!@!#__necunoscut_1.jpg

2__#$!@!#__necunoscut_1.jpg

Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.