Ingredients
- 280 g biscuiți digestivi
- 140 unt cu 80% grăsime
- 750 g ricotta
- 250 ml smântână 32%
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat
- 10 g gelatină
- 60 ml apă rece
- 800 dulceață căpșuni/ cireșe/ caise/ piersici
- 10 g gelatină
- 60 ml apă rece
Cheesecake cu ricotta și topping de căpșuni,…
Cheesecake-ul este un desert format din minimum 2 straturi, cel mai important ca și consistență fiind cel de brânză, care poate…
Ingredients
- 4 pulpe de rață de aproximativ 250g/buc
- Boabe de piper
- 2 foi de dafin
- 100 ml ulei vegetal
- Sare după gust
- 1 kg varză roșie
- O ceapă medie
- 50 ml ulei vegetal
- 250 g mere verzi
- 100 g prune deshitratate fără sâmburi
- 200 ml vin roșu sec
- 50 g zahăr brun
- Scorțișoară după gust
- Sare și piper după gust
- 2 oua
- 70-75 g făină depinde de ouă poate ajunge și la 100 g
- O legătură de pătrunjel
- 30 g unt
Pulpe de rață confit cu varză Bavareză…
Pulpe de rață confit cu varză Bavareză cu prune uscate și găluște o rețetă care combină o rețetă clasică franceză de…
Ingredients
- 3 kg smochine bine coapte
- 1,5 kg zahăr
- Sucul de la 3 lămâi medii
Dulceață de smochine, după rețeta de dulceață…
Dulceaţa de smochine , reuşeşte să capteze tot parfumul acestor fructe deosebite şi reprezintă o modalitate ideală de păstrare pentru iarnă…
Ingredients
- 4 kg de mere roșii
- 500-700 g zahăr sau mai mult după gust
- 1 l apă
Marmeladă de mere fără amidon, produs tradițional
Anul acesta am fost în Valencia și la micul dejun erau niște cuburi închise la culoare, prima zi am evitat, a…
Ingredients
- 2 foi de napolitană întregi
- 10 albușuri
- 230g zahăr
- 80 g făină albă
- 300 g nucă tocată grosier sau la cutter
- 500 g rahat tăiat cubulețe mici
- Coaja de la 2 lămâi
- Un praf de sare
- 10 gălbenușuri
- 250 g zahăr
- 1 zahăr vanilat
- 200 g unt
Prăjitură Mozaic cu rahat și nuci în…
Întotdeauna am iubit prăjiturile cu creme și nuci, dar parcă aceasta este una din cele mai bune. Îmi aduc aminte că…
Marmeladă de portocale – Rețetă autentică din…
Marmelada se referă la conservarea fructelor cu toți coaja și suc, fierte cu zahăr și apă. Se poate face din aproape…
Ingredients
- 8 ouă mari
- 30 g zahăr tos
- 80 ml ulei floarea soarelui
- 200 g iaurt gras/ lapte bătut
- 250 g făină de mălai
- 100 g făină de grâu
- 10 g praf de copt
- 250 g brânză de vaci
- 600 g telemea de oi mai uscată
- Sare dacă mai este nevoie
- Pentru servit smântâna la aprecierea fiecăruia! ;)
Gogoșari în sos de muștar cu miere…
Gogoșari în sos de muștar cu miere – conservați pentru iarnă Îmi aduc aminte perfect când am mâncat pentru prima…
Ciorbă de perișoare à la grec
Ciorbă de perișoare à la grec Azi o sa facem cea mai bună și mai delicioasă Ciorbă de perișoare à la…
Ingredients
- 200 g făină albă
- 35 g cacao
- 3 ouă
- 170 g zahăr
- 90 ml cafea fierbinte
- 170 g iaurt grecesc
- 95 ml ulei floarea soarelui
- 100 g ciocolată neagră mărunțită
- 5 g praf copt (1 linguriță)
- 2 g bicarbonat de sodiu (1/4 linguriță)
- Un praf de sare
- 600 ml lapte
- 5 Gălbenușe
- 75 g amidon
- 200 g zahăr
- Un praf de sare
- 1 lingura extract de vanilie
- 400 g banane
- 100 g albușuri cântărite
- 180 g zahăr
- 230 g unt cu minim 80% grăsime
- Un praf de sare
Tort de ciocolată cu cremă patiseră, banane…
Tort de ciocolată cu cremă patiseră de vanilie, banane și cremă de bezea elvețiană, un desert care este rezultatul ce visezi…