Această Pâine cu cașcaval, pătrunjel și usturoi este fără frământare dar în același timp alegerea perfectă pentru cei care doresc să pregătească ceva rapid și proaspăt într-un mod rapid și ușor. Cu o textură pufoasă și o crustă ușor crocantă, această pâine e delicioasă și satisfăcătoare.
Gustul bogat datorită cașcavalului adaugă o notă dulce și cremoasă, iar aroma lor proaspătă va încânta cu siguranță papilele gustative. Fără a fi nevoie să petreci mult timp în bucătărie, vei putea să te bucuri de savoarea și prospețimea acestei pâini minunate în cel mai scurt timp posibil.
Tot ceea ce ai nevoie pentru această pâine sunt ingredientele, o tavă, dar și de răbdare, de multă răbdare, pentru că sunt foarte aromate și îmbietoare, iar fierbinte nu prea este bine să o mâncăm.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!
Ingrediente:
Extra pentru uns și deasupra:
Mod de preparare:
Tapetăm o tavă de pâine de 13/28 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius și băgăm o oală cu apă în el.
Într-un bol încăpător punem făina cernută, facem o gaură și punem laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm ușor cat să se umezească drojdia și dăm departe să se activeze.
Adăugăm untul, sarea și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei pentru 35-40 de minute sau până își dublează volumul, dar fără probleme puteti ține aluatul pana la 20 sau la frigider 24 de ore.
Mod de preparare pentru pesto de pătrunjel:
Tocăm verdețurile și usturoiul mărunt apoi le amestecăm cu uleiul de măsline.
După trecerea timpului de dospire, ungeți un front de lucru cu ulei și răsturnați aluatul. Ajutați-va de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului.
E momentul să încingem cuptorul la 200 de grade Celsius, cu 30 de minute înainte de dospire băgați o oală cu apă fierbinte în cuptor.
Întindem aluatul pe un front de lucru uns cu puțin ulei cu o lungime de 40/40 cm și îl tăiem în 16 fâșii egale, ungem fiecare fâșie cu amestecul de pătrunjel cu usturoi, radem cașcavalul, parmezanul deasupra.
Suprapunem pătratele obținute 2 câte două și le aranjăm “în picioare” în tavă. Lăsăm la dospit încă jumătate de oră sau cat este nevoie pentru a-și dubla volumul.
Dăm la cuptor pentru primele 10 minute la 200 de grade iar apoi încă 30 de minute la 180 de grade. Când este gata o scoatem afară pe un grătar, o acoperim cu un prosop si o lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de paine și patiserie dar și multe altele, găsiți în secțiunea pâine și patiserie sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.