Pere coapte în foitaj cu sos de caramel, rețetă simplă, rapidă și de efect

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12-14 pServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 45 mGata in
Print Recipe

Vrei să faci un desert, nu ai timp și nici chef să fierbi pe o crema, sâ coci un blat, să aștepți să se răcească crema să o spumezi și așa mai departe, nimic mai simplu, îți recomand o rețetă de pere coapte în foitaj cu sos de caramel, desert rapid, simplu și de efect.
Ai nevoie de cateva ingrediente pe care le găsești și la magazinul din colț, sau poate chiar in cămara și frigiderul tău și cu siguranța îți vei uimi invitații la masă.

Ingredients

Step by step method

  • In primul rând ne apucăm de pere, le curățăm de coaja, le taiem in doua pe lung, le scoatem cotorul și “vena” care duce spre codița și le tăiem felii longitudinal la 4-5 milimetri. Întindem Jumătățile de pere fără a le dezlipi feliile pe foaie de aluat foitaj păstrând între ele o distanță de 2 cm. Tăiem cu un cuțit ascuțit foitajul cât se poate de egal între pere, astfel încât sa obținem laterale de câte 1 centimetru pentru fiecare jumătate de pară. Ungem cu ou aluatul și presărăm zahăr vanilat pe feliile de pere după care dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.

  • In timp ce se coc perele, punem zahărul la caramelizat, iar după ce a căpătat o culoare aurie-brună, reducem focul la minim, adăugăm untul și amestecam până se încorporează in caramel. Punem și smântâna și fierbem 5-6 minute la foc mediu sau cât este nevoie pentru a obține un caramel gros, dar care sa curgă. Scoatem tava cu perele in foitaj, adăugăm cate 1-2 linguri deasupra perelor. Lăsam la temperat și pudrăm cu zahar, apoi sunt numai bune de servit. Ornăm cu frunze de menta.

  • Simplu, nu-i așa?! Acum vă las să munciți și să vă bucurați de un desert cu pere coapte în foitaj cu sos de caramel.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password