Acest piept de pui marinat cu chimichurri a intrat pe lista favoritelor mele de vreo 2-3 ani.
Este atât de gustos și de fraged dar și foarte aromat, încât nu cred că în ultima perioadă să nu îl fii făcut la fel. As putea să vorbesc mult și bine despre acest sos și cred că nu există ceva cu care să nu-l fi asociat. De la legume la carne, pește și chiar paste. În general se folosește pentru carnea la grătar, dar pe parcurs l-am asociat și humusului de fasole ori în salata de pui.
Este un sos rece, din ingrediente 100% vegetale, potrivit și pentru cei care sunt vegetarieni.
Se poate face și păstra la frigider într-un borcan închis bine până la o lună, păstrându-și aceleași caracteristici și proprietăți.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și a modului super simplu de pregătire.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Ingrediente pentru chimichurri:
Mod de preparare pentru chimichurri:
Tocăm pătrunjel mărunt
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.
Scoatem semințele din ardeiul iute și îl tocăm mărunt.
Este foarte important ca ingredinetele să fie tăiate din cuțit, iar cuțitul să fie bine ascuțit. Nu le dați pe răzătoare pentru că se va denatura gustul!
Punem într-un castron încăpător oregano cu oțetul la hidratat.
Adăugăm restul ingredientelor și omogenizăm. Se poate folosi imediat după omogenizare, însă este mult mai bun după câteva ore, când se îmbină gusturile.
Asta a fost, simplu, rapid și gustos. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Cum filetăm pieptul de pui?
Depinde foarte mult de cât de mari sunt bucățile de piept. Dar putem să le facem și mai subțiri, dar și mai groase. Eu l-am tăiat longitudinal astfel încât am obținut 2-3 felii din fiecare bucată de piept.
Dăm pieptul de pui cu sare.
Punem jumătate din cantitatea de chimichurri peste bucățile de piept de pui și le amestecăm ușor. Punem o folie și dăm la rece pentru câteva ore, ideal ar fi să rămână peste noapte.
Punem bucățile de piept de pui pe grătarul încins și coacem până se rumenesc.
Asta a fost, simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și poftă bună!